Вече стендап комедије са ПЕЂОМ БАЈОВИЋЕМ

У Концертној дворани Банског двора 21. децембра (уторак) 2021. године одржаће се вече стендап комедије у оквиру које ће ПЕЂА БАЈОВИЋ извести представу НАЈБОЉИ’ САТ И КУСУР.

Улазнице по цијени од 5 КМ могу се купити од 13. децембра (понедјељак) на билетарници Банског двора сваким даном осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици је ограничен, а обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекација руку на улазу.

О ПЕЂИ БАЈОВИЋУ:

Његових првих 15 година живота и рада у станд-уп комедији резултирало је с три тематске цјеловечерње представе: С НОГУ* (*средство за против југоносталгије и југофобије), МУШКАРАЦ (о парењу и размножавању) и РОК ТРАЈАЊА. На саму 15. годишњицу од свог првог наступа (31.01.2005.), Пеђа је одлучио пред публику први пут изаћи с компилацијском представом коју је назвао НАЈБОЉИ’ САТ И КУСУР, а у којој се налазе његове најбоље форе које су у том претходном времену највише насмијале публику – у нашем дијелу свијета, али и шире:

‘Ко је блесавији, Американци или Енглези…или Јапанци? Или ми.

Која је разлика између Босанке и Херцеговца у кревету или у новчанику?

Зашто ријеч ‘чимбеник’ збуњује Србина?

Шта се заправо догоди када Хрвати попизде на Словенце?

Јесу ли Косовари музикалнији од осталих и зашто Црногорац још не спава…?

А, гђе је нестало македонско девојче…?

Колики је ИQ заљубљеног мушкарца?

Колико то гласова има жена?

Зашто је и како тољага из раја изашла?

Када треба почети читати ‘непријатељску’ литературу?

Сеџ: женске фаце вс. мушке мисли!

Је ли брак стварно институција?

Јесу ли ђеца почетак краја или крај почетка?

Старење је природна појава или међународна завјера?

Шта је страшније: алкохол или цигарете? Или курве.

Који је звук гори: крц или клик?

Зашто жене живе дуже од мушкараца?

Ред, рад или дисциплина?

Пас или ауто: човјекови најбољи пријатељ?

Све је то је прича о нама данас. Нама, који смо наставили своје животе ту – на овим “нашим просторима”, у “регији” или “региону”, Западном Балкану, у бившој Југославији… углавном – о нама сада и ту. Иако раздвојени, нека од свакодневних искустава су готово идентична, док су нека таква као да су једни на Земљи, други на Мјесецу, а трећи на Марсу… итакодаље све до непризнатог Плутона.

Пеђа Бајовић је мушкарац. Понекад и он сâм посумња у то, али биологија то ипак потврђује – барем у оном техничком смислу! Ожењен, двоструко размножен, власник старог аута и стамбеног кредита… Једно сасвим нормално и модерно мушко! Ускоро ће пропаст свијета, па ни он нема намјеру опстати, а камоли сада нешто радити на добробит човјечанства! Давно су му прошле Исусове и Александрове 33, па како свијет до сада није ни спасио нити освојио, неће се више ни трудити.

Још више питања и још мање одговора добит ћете у овом дружењу с Пеђом. Чујте и почујте његов уморни пјев! Није лабуђи, већ некако више – гавранов. Страх, бол, туга… и сат и кусур смијеха!

Share