Изложба ОКОЛО академске сликарке АЛЕКСАНДРЕ КУЗМАНОВИЋ

У Малом изложбеном салону  Банског двора 21. децембра (уторак) 2021. године у 19.00 часова биће отворена изложба ОКОЛО академске сликарке АЛЕКСАНДРЕ КУЗМАНОВИЋ.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици је ограничен. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Биографија:

АЛЕКСАНДРА КУЗМАНОВИЋ рођена у Теслићу 1997. године, гдје  завршава средњу школу 2015. године. У јесен исте године уписује Академију умјетности универзитета у Бањој Луци, смјер сликарство. Прву и другу годину похађа у класи проф. Свјетлане Салић Митровић, док је трећу и четврту годину завршила у класи проф. Борјане Мрђа. Од треће године студија излаже самостално. Добитник је неколико награда из области сликарства.

Ауторка о изложби ОКОЛО:

Свој на своме. Занимају ме мјеста и ствари у којима су видљиви трагови живота. Људи, животиње, рурални пејзажи (трагови нетакнутог живота), ,,човјекова мјеста“, простори, ритуали (традиција) и међусобни однос свега тога.

Генерално се изражавам у разним техникама, у овом случају је у питању графит и туш.

 Интуитивно бирам папир у односу на мотив, нпр. папир са мање структуре, дозвољава графиту да се сија те даје ,,магијски“ ефекат. Мање маснији папир ,,пати“ оловку.

Ко се пати у процесу је.

Туш ,,не лаже“.

Share