Концерт ЕТНО ГРУПЕ „ИВА“

У Концертној дворани Банског двора 16. децембра (четвртак) 2021. године у 20.00 часова одржаће се концерт ЕТНО ГРУПЕ „ИВА“.

Бесплатне позивнице од концерт могу се преузети на билетрници Банског двора од четвртка 9. децембра сваким даном осим викедном у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Етно група “Ива” основана је 2003. године у Добоју као самостални вокални ансамбл. Поред изворног народног музичког стваралаштва, група се бави и очувањем српских духовних – литургијских и паралитургијских пјесама. Име је добила по љековитој трави иви која расте на оближњој планини Озрен. Група се зато труди да на својим наступима оправда народну изреку: “Трава ива од мртва прави жива”. Од свог оснивања па све до данас, група је имала преко педесет самосталних концерата, велики број наступа на манифестацијама, свечаним академијама, хуманитарним концертима и низ наступа посвећених великим српским празницима Васкрсу и Божићу. Добитници су златне медаље у Бијељини на Мајским музичким свечаностима, Специјалну награду за очување и извођење старог српског изворног пјевања, Сребрну медаљу у Бијељини на Мајској музичкој свечаности, награду за изузетно успјешан рад и постигнуте резултате у области културе и многа друга признања. Данас је “Ива” један од главних амбасадора културе града Добоја и значајан музички ансамбл на пољу очувања традиционалне културне баштине Републике Српске. Умјетнички руководилац Етно групе “Ива” је професор Саша Павловић.

Share