Unplugged концерт бањалучког бенда ALEXANDRIA и промоција новог спота и сингла SUGAR BABY

У Концертној дворани Банског двора 20.фебруара  (понедјељак) 2023. године  у 20.00 часова одржаће се промоција новог сингла „Sugar Baby“ и спота за ову нумеру, као и

 unplugged концерт бањалучког бенда ALEXANDRIA.

Чланове овог састава чине: Тибор Тишма – гитара и вокал, Ален Тарабић – бас гитара, Керим Кобиљ – соло гитара и Денис Селимовић – бубањ.

Бесплатне позивнице за овај догађај могу се преузети од понедјељка 13. фебруара на билетарници Банског двора,сваким радним даном, осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

„Нови Е.П. под именом „Ђавоља Варош“ је продукт писања и теста времена. Једна ствар која јесте луксуз је вријеме које, конкретно у овој конотацији значи да дозвољава пјесмама да „сједе“ и „чекају“ те да им се вратим назад након неког времена и погледам их кроз другачију призму са другачијим ставом што јако често изузетно помаже и дозвољава један еклектичан приступ приликом писања и спремања новог материјала, што заправо и јесте можда најбољи начин да се опише „Ђавоља Варош“. Нови Е.П. је поприлчно еклектичан материјал што и први сингл показује. „Sugar Baby“ је осврт на ретро идеју, те се надам да ће публика и слушаоци имати утисак да су  пјесма а и спот из 50-их година прошлог вијека.

Е.П. „Ђавоља Варош“ је сниман у Павароти студију Мостар са продуцентом Ђанијем Перваном и сви заједно можемо да кажемо да је иза нас једно изузетно позитивно и креативно искуство.

Спот је снимљен  по узору на великане из 50-их и 60-их гдје су бендови попут „The Animals“, „The Beatles“ и многи, многи други радили спотове у студију тако да сам на најпрактичнији начин могао доћи до сличности са том тематиком.

Улогу водитеља је грациозно одиграо Саша Рогић Рога нас омиљени натурчик глумац који је већ имао главну улогу у споту за пјесму „Врзино Коло“ и од срца смо му захвални што је пристао да буде дио ове наше идеје.

Иза камере био Индир Мердановић који је радио и монтажу  и који је у потпуности схватио шта сам замислио и фантастично ту идеју успио да пренесе на екран. Велику помоћ смо добили од људи уз ЕЛТА телевизије од којих смо добили на кориштење студио и реквизите и наравно за ту помоћ им много хвала“.  Тибор Тишма, фронтмен бенда

ALEXANDRIA је свој први албум, „Активни Радио Материјал“ у издању РТРС-а издала 2012. године, а од тада албуми „Про Боно“, Е.П. 2170, Е.П. Врзино Коло су изашли у издању „LampShade издавачке“ куће.

Share