Стенд уп „Кршење“ Марка Пуљиза и Андрије Дабановића

У Вијећници Банског двора 11. децембра 2019. године (сриједа) у 20.00 часова у оквиру 2. БАЊА ЛУКА СТАНД УП ФЕСТИВАЛА биће изведена представа КРШЕЊЕ станд уп комичара МАРКА ПУЉИЗА из Сарајева и АНДРИЈЕ ДАБАНОВИЋА из Подгорице. Улазнице за представу могу се купити од 03. децембра на билетарници Банског двора  у периоду од 10.00 до 18.00 часова, по цијени од 5КМ.

МАРКО ПУЉИЗ рођен је 1984. у Сарајеву. Своје прве кораке у стенд-ап комедији прави 2008. године, а пет година касније почиње активно и професинално да наступа. Након пар освојених вечери отвореног микрофона убрзо осваја титулу најбољег стенд-ап комичара Босне и Херцеговине. Учесник је првог регионалног телевизијског серијала “Комедија с ногу 3у1”. Иако најпопуларнији у БиХ, наступао је на свим битним регионалним фестивалима са најбољим именима региона. Највећи од њих био је први регионални фестивал у загребачком Лисинском. Са Андријом Дабановићем 2015. године покреће стенд ап сцену у Црној Гори. У црногорској ситцом серији “Ван домета” игра једног од главних актера. Своју комедија “Халал”описује као пристојну али болно искрену. Неријетко користи имитацију говора и невербалние експресије. Препознатљив је по неуморном сецирању, демонтирању и исцрпном фокусу на психо-социјалне појаве друштава и менталитета. Марко је пет година, колико се бави стенд ап комедијом, имао велики број наступа широм земље и региона.

АНДРИЈА ДАБАНОВИЋ рођен је 1991. године на Цетињу. Дипломирао је на Економском факултету у Подгорици. Од 2018. године студент је Факултета драмских умјетности, одсјек “Филм и медији” на Цетињу. Године 2015. почиње професионално да се бави стенд-ап комедијом и од тада редовно наступа широм Црној Горе, Србије, Хрватске, Словеније и Босне и Херцеговине. Осим у клубовима и театрима Дабановић је и наступао у препуним амфитеатрима Економског, Техничког, Биотехничког и Правног Факултета у Подгорици. Учесник је бројних регионални фестивала. Након наступа на 25. Интернационалном фестивалу ЛЕНТ у Марибору добија позив од мађарског продуцента и комичара Litkai Gergely-a да учествује на “Central European Stand up workshop-u”. Андрија је тада добио прилику да наступа у Будимпешти на енглеском језику са колегама из Пољске, Румуније, Словеније, Велике Британије, Мађарске, Србије и Хрватске коју је по реакцијама публике искористио на најбољи могући начин. У својој каријери Дабановић је имао преко 120 професионалних наступа широм Црне Горе и региона од којих је њих 10 било хуманитарног карактера. Осим тога писао је сценарио за ситцом серију “Ван домета” у којој игра једног од главних актера.

Share