Промоција романа РУДНИК аутора МИОДРАГА МАЈИЋА

У Вијећници Банског двора 18. марта  (субота) 2023. године у 19.00 часова одржаће се промоција романа РУДНИК аутора МИОДРАГА МАЈИЋА. Са аутором ће  разговарати Вера Маровић.

Бесплатне позивнице за промоцију могу се преузети на билетарници Банског двора сваким даном осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

У средишту ове књиге налази се јунак који ће вас од прве до последње странице водити кроз сопствена сећања. Како ову причу прича из санаторијума, све што буде казао биће доведено у питање и подвргнуто додатном преиспитивању. Међутим, то га неће спречити да се још једном загледа у крхотине некадашњег живота. Његова потреба за причањем заправо јесте последњи покушај да реконструише прошлост не би ли од њених делова саставио целовиту слику, и тако коначно дошао до истине.

Погађате – основни мотив на тој слици јесте рудник. О руднику ће се испредати разнолике приче, и стварне и нестварне, али он ће остати под велом тајне све док главни јунак не одлучи да крене у потрагу за њим. Сазнања до којих буде дошао промениће његов живот из корена и навешће га на то да преиспита сва дотадашња уверења о стварности. Због свега тога, припремите се да закорачите у романескни свет у којем ћете непрестано ходати по танкој линији између могућег и немогућег.

Биографија:

Миодраг Мајић (Београд, 1969) судија је Апелационог суда у Београду. Докторирао је кривично право специјализујући се за међународно-кривично правну област.Самостално и у коауторству, објавио је десет монографија и више  од тридесет чланака из области кривичног и међународног кривчног права, и учествовао је у изради најзначајнијих закона у овим областима. Добитник је награде “Витез позива” (2016), признања “Балкан heroes” (2018), награде “Верица Бараћ” (2019) и награде Допринос године Европи (2019). Већ десетак година редовно објављује текстове на свом блогу (www.misamajic.com), у којима отворено говори о корупцији, непотизму и политичким притисцима у правосуђу. Током 2019. године објавио је роман “Деца зла” и збирку прича “У име народа”. “Острво пеликана” је његов други роман. Живи у Београду са супругом и троје дјеце. 

Share