Промоција компакт диска „Звуковез“

У Вијећници Банског двора 19. октробра 2019. године (субота) у 18:00 часова одржаће се промоција троструког компакт диска ЗВУКОВЕЗ комозитора Мирољуба Аранђеловића Расинског. Догађај је организован у партнерству са Бањалучким хорским сусретима.

Мирољуб Аранђеловић Расински (1957) је рођен у „граду господства нам“, Крушевцу. Његов опус обухвата музику различитих жанрова: вокалну, камерну, солистичку, оперску, оркестарску, примијењену, популарну и електроакустичку музику. Његова дјела се изводе широм свијета, почев од свих бивших југословенских република, а затим и широм Европе, Америке и Кине. Добитник је Награде града Београда за оперу ,,Седра“ за 2017. годину, Вукове награде, прве награде Мокрањчеве задужбине, Златног беочуга Београда, „Слово љубве“, златне значке КПЗ Србије, награде „Јосиф Маринковић“ за најбољу српску соло пјесму и других. Као аутор примијењене музике, писао је музику за више од 300 позоришних представа (укључујући и дјечије мјузикле, луткарске представе, три кабареа) и добитник је 7 награда „Јоаким Вујић“, „Стеријине награде“, 10 награда на Војвођанским сусретима професионалних позоришта, Мајским играма, Змајевим дјечијим играма итд. Писао је музику за радио и телевизију и бројне културне манифестације, као што су Вуков сабор у Тршићу, Јајинци, Зејтилник, Слободиште, Град театар Будва, Бања Лука, и многе друге. Одржао је више ауторских концерата, од тога три у Паризу. Сарађује са најеминентнијим српским умјетницима.

 

Ријеч композитора о издању:

Звуковез је сложеница којом би се могла описати одабрана дјела на овом компакт диску. Звуковез чине плодови тридесетпетогогодишњег рада, сачињеног од сталног везења, кројења, уклапања и слагања нота као животне вокације, који се сада дарује на увид јавности. Звуковез је музика настала кроз љубав и емоције уткане у композиторски рад и жељу да резултат који њиме настаје остане трајно забележен. То је „звуковез“ дубоко срођен са српском историјом, традицијом и културном баштином.

 

Share