Промоција књиге „Прве даме – утицајне Американке од Marte Washington do Michelle Obame“, аутора Драге Гајић

У Вијећници Банског двора 04. новембра 2016. године (петак) у 19,00 часова биће промовисана књига „Прве даме – утицајне Американке од Marte Washington do Michelle Obame“, аутора Драге Гајић,
Учествују: Edward Gallagher (директор Канцеларије Америчке амбасаде у Бањој Луци), Весна Иликтаревић, Никола Ступар и аутор.

prve-dame-uticajne-amerikanke-od-marthe-washington-do-michelle-obame-plakat-web

О књизи

Књига  “Prve dame: uticajne Amerikanke – od Marthe Washington do Michelle Obame“ је резултат вишегодишњег истраживачког рада у области женске историје и женског наслијеђа.Настала је с циљем обједињавања постојећих и новооткривених података о првим дамама , односно утицајним женама које су учествовсле у стварању историје Сједињених Америчких Држава, али и са циљем да наведени садржаји буду доступни домаћој читалачкој публици.Књига обухвата скраћене верзије биографија првих дама САД, од  Marthe Washington до Michelle Obame.

Биографија аутора 

Драга „Даша“ Гајић рођена је 1988 . године у Бањој Луци. Дипломирала је политикологију као студент генерације на Факултету политичких наука у  Бањој Луци, те завршила мастер студије на Универзитету у Новом Саду(ACIMSI) и одбранила магистарски рад из политикологије на Факултету политичких наука у Бањој Луци.Такође, завршила је и мастер курс „Gender Equality in the Nordic Countries“ на Универзитету у Ослу (Норвешка).Аутор је брошуре „Живот и стваралаштво жена Бањалуке“ као и књиге  “Street Style Banja Luka by Dasha Gajic“.

Share