Промоција књиге „Вучица долине“, аутора Звјездане Подрашчић

У Вијећници Банског двора 03. новембра 2016. (четвртак) године у 19,00 часова биће одржана промоција књиге „Вучица долине“, аутора Звјездане Подрашчић,
Учествују: Војин Тривуновић, Миладин Берић и аутор.

vucica-doline-web

Звјездана Подрашчић рођена је 1977. године у Јајцу. Дипломирани је економиста и апсолвент на мастер студију Политичких наука Универзитета у Бањој Луци. Звјездана је писац, лектор и рецензент. Њени радови су објављени у једанаест заједничких издања од чега је пет међународног карактера.

„Вучица долине“ је њена прва самостална књига у издању Пром продукције, Београд, 2016.године.

„Вучица долине, питао сам се зашто, одговор се крије у свакој њеној песми. Не сумњајте да се овде ради о свестраној поезији исто како је и сама ауторица. Ако се запитамо на моменат зашто је „Претходница“ добила прво место у збирци Вучица долине, ево одговора:
„Именујем те претходницом
прва ми зора крвава
друга сунцем обасјана, заветована
пред иконом Св. Ђорђа…

Не одричем се вуковања
док вукова има,
не носим белег срама, но крст времена,
долина ми у венама“…

Да ли говори о љубави? Да, свака њена песма проткана је љубављу, вером и надом. Она се у песмама исто као и у животу бори против свега што је нечасно, недостојно човека, бори се против неправде, бори се за своју земљу, за успомене, сећања, прошлост, садашњост а понајвише се бори за будуће дане. Јер управо тамо жели да пренесе део историје и истине овоземаљског битисања. Поручује нам да ништа није део века осим онога што век упамти ако је вредно помена“.

Златомир Јовановић

„Ову књигу посвећујем онима који умеју видети, препознати и спознати истине, нека будући векови говоре оно што душа памти у ожиљцима“.

Звјездана Подрашчић

Share