Онлајн концерт HENSCHEL QUARTETT (Њемачка)

У уторак 09. јуна 2020. године с почетком у 20:00 часова, на YouTube каналу Банског двора премијерно ће бити емитован концерт једног од најбољих свјетских гудачких квартета HENSCHEL QUARTETTA  из Њемачке.

И овим концертом Бански двор наставља серију емитовања концерата значајних домаћих, регионалних и свјетских умјетника који су у протеклом периоду наступили у фестивалским и другим програмима наше установе. Сви концерти из ове серије су снимљени у складу са највишим телевизијским нормама, у систему више камера и HD резолуцији, након чега је реализована посебна аудио и видео постпродукција.

 

Линк: https://www.youtube.com/watch?v=LY8VFg2ebcY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1ei3fJQa2YxFl8NQ4o46wRkBWGqCpQ8aMu4jZuGrz85nIucjnbDfKdKO0

 

Биографија:

Овај етаблирани гудачки састав тренутно чине Криштоф Хеншел (Christoph Henschel, прва виолина), Евгенија Епштајн (Evgenia Epshtein, друга виолина), Моника Хеншел (Monika Henschel, виола) и Матијас Бајер Карлшој (Matthias Beyer- Karlshøj, виолончело).  Прошле године квартет је прославио јубилеј – 25 година постојања.  У својој богатој каријери састав је освојио бројне награде на престижним међународним такмичењима у Евијану, Банфу, Салзбургу, као и  прву награду и златну медаљу на чувеном Међународном такмичењу камерне музике у Осаки. Успјешни дебији у свјетским музичким престоницама, укључујући хваљени BBC-јев пренос уживо, када су наступили као замјена за гудачки квартет Juilliard String Quartet, одвели су их у сам врх међународне камерне музике.  Хеншел квартет наступао је на службеној свечаности отварања Библиотеке Anna–Amalia у Веимару (УНЕСКО-ве свјетске баштине), те у Бриселу као амбасадор културе Савезне Републике Њемачке. Поред богате концертне активности, чланови Хеншел квартет се у континуитету баве педагошким радом, држећи предавања у  образовним институцијама свјетске класе, од Универзитета Иале у САД-у, до Краљевског Сјеверног музичког колеџа у Енглеској и Универзитета Мелбоурн у Аустралији.

Share