Онлајн концерт „Влада Маричић Квартет“

 У уторак 16. јуна 2020. године с почетком у 20:00 часова, на YouTube  каналу Банског двора премијерно ће бити емитован концерт реномираног џез састава ВЛАДА МАРИЧИЋ КВАРТЕТ.

 

И овим концертом Бански двор наставља серију емитовања концерата значајних домаћих, регионалних и свјетских умјетника који су у протеклом периоду наступили у фестивалским и другим програмима наше установе.  Сви концерти из ове серије су снимљени у складу са највишим телевизијским нормама, у систему више камера и HD резолуцији, након чега је реализована посебна аудио и видео постпродукција.

 

Линк: https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwHNqBJgbMdMFmJXSTPBGvqRcXw

 

„Владимир Маричић Квартет“ чине: Владимир Маричић (клавир), Бата Божанић (бас гитара), Петар Радмиловић (бубњеви), Лазаро Дел Торо Вега (перкусије).

 

Владимир Маричић  рођен је у Шапцу, 1965. године. Ту прави своје прве кораке у музичкој професији. Године 1982. формира свој први бенд, а 1985. године сели се у Београд. Већ наредне године основао је „Art Bop Quartet “ (са тенор саксофонистом Љубишом Паунићем и бубњаром Мирославом Карловићем). На позив познатог бубњара Лазара Тошића,1987. године приступа његовом квинтету са којим први пут наступа и у иностранству. У Лондону је живио и наступао у разним џез клубовима са бразилским контрабасистом Рикародом Сантосом и бубњарем Марком Фелчером и са њима је снимио неколико оригиналних композиција.По повратку у Београд, са новим снимцима направљеним у Радио Београду са познатим контрабасистом Мишом Бламом, издаје свој први албум, “Орнаментс”. Слиједе концертни наступи са познатим београдским музичарима (Миша Блам, Лука Бошковић, Гоце Димитровски итд.). Свој други компакт диск, “Паганска трилогија“ издао је 1993. године.  Године 1998. издаје свој трећи ЦД, “Ритуал“, који је урадио уз помоћ и учешће Драгољуба Ђуричића (бубњеви). Владимир Маричић је још 1993. године, у својству умјетничког директора, започео џез фестивал у родном Шапцу. Од 2000. године, са групом пријатеља, оснива “Šabac International Blues & Jazz Festival“ . Маја 2011. године издаје свој осми компакт диск, “The Streets Of Balkan“. Посљедњи албум, Владимир Маричић квартета, “Rain Dance (Live)“ снимљен 2019. године настао је као тежња умјетника да споје џез са традиционалном музиком Србије (Балкана).  Материјал за овај компакт диск снимљен је уживо на концерту овог бенда, октобра 2016. године, приликом наступа на 32. Београдском џез фестивалу. Као специјалан гост уз „Владимир Маричић Kвартет“, појавио се и трубач, Brian Lynch.

Share