Онлајн концерт мјешовитог хора CASTRATONICA

У уторак 02. јуна 2020. године с почетком у 20:00 часова, на YouTube каналу Банског двора премијерно ће бити емитован концерт Мјешовитог хора CASTRATONICA из Бањалуке.

И овим концертом Бански двор наставља серију емитовања концерата значајних домаћих, регионалних и свјетских умјетника који су у протеклом периоду наступили у фестивалским и другим програмима наше установе. Сви концерти из ове серије су снимљени у складу са највишим телевизијским нормама, у систему више камера и ХД резолуцији, након чега је реализована посебна аудио и видео постпродукција.

Линк: https://www.youtube.com/watch?v=8tohQGFsj3I&t=1669s&fbclid=IwAR18zQv8JT37XIZSbhf5vLgaeAsuMxn3VTAEVfCG1VKnyrKXkj3DVyvMMuA

 

CASTRATONICA је мјешовити хор који изводи класичне и савремене композиције, духовну, етно музику и обраде различитих популарних композиција. Хор је основан 2017. године од стране пријатеља који су годинама били чланови различитих хорова и ансамбала и који су одлучили да донесу нешто ново на хорску сцену Бањалуке. Хором диригује професор Душан Покрајчић.

За нешто више од двије године постојања хор је остварио бројне запажене наступе на међународним фолклорним фестивалима. На Театар фесту 2018. године наступали су на позив Народног позоришта из Сарајева у склопу представе „Све се некако преживи, осим смрти“, за коју музику потписује Дамир Имамовић. Учествовали су и у програму поводом обиљежавања Дана Републике Српске као и на свечаној академији поводом Дана града. На манифестацији Дани Владе Милошевића изводили су његове духовне композиције. Наступали су као гости на концертима колега из других састава и хорова, те на бројним другим догађајима и манифестацијама.

На међународном хорском такмичењу, у мају 2019. године у Бијељини, освојили су двије златне медаље у категоријама духовна музика и камерни хорови. У току су припреме за наступе у оквиру различитих културних дешавања, те бројна гостовања како у Бањалуци тако и шире.

Share