Онлајн концерт BALKAN EXPRESS UNPLUGGED

У уторак 19. маја 2020. године с почетком у 20:00 часова, на YоуТубе каналу Банског двора премијерно ће бити емитован концерт BALKAN EXPRESS UNPLUGGED.

Овај култни  бањалучки рок бенд одржао је недавно свој други акустични концерт у препуној сали Банског двора.

 

 

„Balkan Express“ чине: Саша Никић (вокал), Момир Никић (гитара), Александар Влаисављевић (бас гитара), Стефан Никић (клавијатуре) и Ненад Тркуља (бубањ).

Гости на концерту у Банском двору били су “Paladio String Quartet“,  оперска дива Лидија Пајић, проф. Сања Чолић Зелић, вокал Теа Чолић, те млади гитариста Страхиња Никић. И овим концертом Бански двор наставља серију емитовања концерата значајних домаћих, регионалних и свјетских умјетника који су у протеклом периоду наступили у фестивалским и другим програмима наше установе. Сви концерти из ове серије су снимљени у складу са највишим телевизијским нормама, у систему више камера и HD резолуцији, након чега је реализована посебна аудио и видео постпродукција.

Линк: https://www.youtube.com/watch?v=-QzhiqgkWrE&fbclid=IwAR19DwSsY0M4mRNTokUkEwtQG4PEDQlin6n6gfkcU706tVitT0KXbA9atME

 

Бањалучки бенд “Balkan Express” основан је у октобру 1996. године. На самом почетку свирали су обраде страних хитова. Наступали су по клубовима у Републици Српској и БиХ, Србији, Хрватској, Словенија као и у Италији. Године 1998. године излази први ауторски албум под називом ПРЕПОРУЧЕНО у издању ИТММ Београд. Албум је сниман у студију “Академија” БГ. Други албум бенда ША ЛА ЛА ЛА ЛА излази 2007. године у продукцији ТРЕНД БЛ. Свој први акустични концерт “Balkan Express” је одржао 2008. године у Концертној дворани Банског двора заједно са гудачким квартетом бањалучке Академије умјетности.

 

 

 

Share