Koнцерт ВЛАДА МАРИЧИЋ КВАРТЕТ

У Концертној дворани Банског двора 25. новембра 2019. године (понедјељак) у 20.00 часова у оквиру другог фестивала џез музике INTIME JAZZ FEST, концерт ће одржати ВЛАДИМИР МАРИЧИЋ КВАРТЕТ.

Владимир Маричић Квартет чине: Владимир Маричић (клавир), Бата Божанић (бас гитара), Петар Радмиловић (бубњеви), Лазаро Дел Торо Вега (перкусије).

Улазнице за концерт могу се купити од 07. Новембра на билетарници Банског двора сваким у периоду од 10.00 до 18.00 часова, по цијени од 10КМ.

 

Владимир Маричић  рођен је у Шапцу, 1965. године. Ту прави своје прве кораке у музичкој професији. Године 1982. формира свој први бенд, а 1985. године сели се у Београд. Већ наредне године основао је „Art Bop Quartet “ (са тенор саксофонистом Љубишом Паунићем и бубњаром Мирославом Карловићем). На позив познатог бубњара Лазара Тошића,1987. године приступа његовом квинтету са којим први пут наступа и у иностранству. У Лондону је живио и наступао у разним џез клубовима са бразилским контрабасистом Рикародом Сантосом и бубњарем Марком Фелчером и са њима је снимио неколико оригиналних композиција.По повратку у Београд, са новим снимцима направљеним у Радио Београду са познатим контрабасистом Мишом Бламом, издаје свој први албум, “Орнаментс”. Слиједе концертни наступи са познатим београдским музичарима (Миша Блам, Лука Бошковић, Гоце Димитровски итд.). Свој други компакт диск, “Паганска трилогија“ издао је 1993. године.  Године 1998. издаје свој трећи ЦД, “Ритуал“, који је урадио уз помоћ и учешће Драгољуба Ђуричића (бубњеви). Владимир Маричић је још 1993. године, у својству умјетничког директора, започео џез фестивал у родном Шапцу. Од 2000. године, са групом пријатеља, оснива “Šabac International Blues & Jazz Festival“ . Маја 2011. године издаје свој осми компакт диск, “The Streets Of Balkan“. Посљедњи албум, Владимир Маричић квартета, “Rain Dance (Live)“ снимљен 2019. године настао је као тежња умјетника да споје џез са традиционалном музиком Србије (Балкана).  Материјал за овај компакт диск снимљен је уживо на концерту овог бенда, октобра 2016. године, приликом наступа на 32. Београдском џез фестивалу. Као специјалан гост уз Владимир Маричић Qуартет, појавио се и трубач, Brian Lynch.

 

 

Share