Концерт COMBINE QUARTET

У Kонцертној дворани Банског двора 24. новембра 2019. године (недјеља) у 20.00 часова у оквиру другог фестивала џез музике INTIME JAZZ FEST, одржаће се концерт  бањалучког џез састава  КОМБАЈН КВАРТЕТ.

Улазнице за концерт се могу купити од 7. новембра, на билетарници Банског двора, сваким даном осим недјељом, у периоду од 10.00 до 18.00 часова, по цијени од 10KМ.

Комбајн Квартет је настао 2012. године у Бањалуци. Чине га четворица ентузијаста и умјетника:

Милан Савић, дипломирани академски музичар, професор клавира, пијаниста и диригент, Стефан Тешановић, будући доктор медицине, врсни гитариста бенда, Дејан Ђорђевић, дипломирани академски музичар, професор контрабаса и гитаре, Дејан Тркуља, дипломирани академски музичар, магистар кларинета, докторант на Академији уметности у Новом Саду, доцент професор на Академији умјетности Бања Лука и бубњар бенда.

Са жељом да помире традиционално и модерно, а да у томе пронађу свој стил и правац, стварају своју, ауторску музику, и раде на свом првом компакт диску. Осим тога, прилагођавају, и на свој начин изводе џез стандарде. Одржали су низ концерата, од којих са задовољством издвајамо, већ традиционалне jazz date−ове у Народном позоришту Републике Српске. Наступали су у Београду, Новом Саду, Нишу, Суботици, Врању, Сарајеву, Бањалуци, Приједору, Градишци, Бихаћу, Фочи, Теслићу, Kозарској Дубици, Требињу, Андрићграду у Вишеграду, те у Стразбуру  и Санкт Петербургу, као и на регионалним музичким  фестивалима, ОK фесту и ,,Јаzz фестивалу“ на Зеленковцу.

На најважнијем џез догађају у Бањалуци, INTIME JAZZ FEST -у, у новембру 2018. године, били су background бенд фестивала и носиоци Jazz Jam session-а, те су наступили са највећим џез музичарима ових простора, као што су Бојан Зулфикарпашић, Матија Дедић и Васил Хаџиманов.

Такође, могу се похвалити и наступима са Димитријем Васиљевићем, нашим истакнутим и свјетски признатим џез пијанистом и композитором, који је џез музику усавршавао на најреномиранијим џез академијама “Berklee College of Music” Boston, “NYU Steinhardt” Њу Јорк i “University of Illinois” у Илиноису, који тренутно живи и ради у Њу Орлеансу у ком ради као професор џез музике.

“Комбајн квартет“ музику схвата као изазов, те је у том креативном духу спреман за сарадњу са другим умјетницима. Примјер за то, је сарадња са бањалучким умјетницима Сашом Берендиком и Небојшом Kурузовићем, из чега је поникао ,,Jazz Poesy Cabaret“, коме је “Комбајн квартет“ музичка подршка са композицијама компонованим управо на Небојшине и Сашине текстове. Kао резултат поменуте сарадње настао је први мултимедијални компакт диск под називом “Не правдам се, већ се исповједам”, који је већ пронашао своју публику. Издвајају и предивну сарадњу са бањалучким џез саксофонистом Драшком Kецманом који живи и  ради у Kанади, глумицом Народног позоришта Републике Српске, Слађаном Зрнић, и вокалним солискињама Маријом Шестић и  Аницом Зрилић, као и афирмисаним бањалучким гитаристима Александром Михићем , Владимиром Тубићем Тубом и Душком Шобатом.

Share