Концерт ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ ТРИО

У Kонцертној дворани Банског двора 26. новембра 2019. године (уторак) у 20:00 часова у оквиру другог фестивала џез музике ИНТИМЕ ЈАZZ FEST, одржаће се концерт ВЛАТKО СТЕФАНОВСKИ ТРИА.

Са Влатком Стефановским сцену ће дијелити Јан Стефановски (бубањ) и Иван Кукић (бас).

Улазнице за концерт могу се купити на билетарници Банског двора сваким даном осим недјељом, у периоду од 10:00 до 18:00 часова, по цијени од 15KМ.

Влатко Стефановски, почео је свирати гитару са 13 година. Почетак његове каријере  обиљежава оснивање бенда „Леб и Сол“ који ће постати један од најважнијих бендова бивше Југославије са својом фузијом традиционалне македонске музике и рокенрола.

Већ четири деценије гитара је његов сапутник, а у том периоду Влатко Стефановски се истакао као врсни инструменталиста познат по невјероватној гитарској техници. Вјешто комбинујући етно џез, инструментални рок, џез фјужн и блуз, Стефановски ствара несвакидашње звучне пејзаже у пребогатом опусу дуге каријере. Од средине деведесетих Влатко започиње соло каријеру те снима албуме “Cowboys & Indians” и музику за Позориште Сарајево. Са својим триом снима албум “Влатко Стефановски Трио”, на “Thunder From The Blue Sky” враћа се етно коријенима, слиједи издање “Кула од карти” и музика за филм на албуму “Кино култура”. Рад с гитаристом Мирославом Тадићем на албумима “Krushevo”  и “Treta majka” бациле су ново свјетло на акустичну гитару Стефановског и истраживање македонске традиционалне музике. Албум “Seir ” објављен 2014. био је први кантауторски након 11 година.

Share