Концерт Васил Хаџиманов, клавир

У Концертној дворани Банског двора 25. новембра 2018. године (недјеља) у 20.00 часова у оквиру првог фестивала џез музике „INTIME JAZZ FEST“, одржаће се концерт Васил Хаџиманов – клавир.
„INTIME JAZZ FEST“ oдржава се у организацији Банског двора – Културног центра од 24. до 27. новембра 2018. године.

Улазнице за концерт се могу купити на билетарници Банског двора од сриједе 14. новембра 2018. године у периоду од 10.00 до 18.00 часова, по цијени од 10КМ.

Васил Хаџиманов рођен је у Београду, а класично музичко образовање почео је да стиче већ са 5 година. Завршио је средњу музичку школу „Стеван Мокрањац“. Музичко школовање наставио је као стипендиста Беркли колеџа у Бостону, гдје је и дипломирао на одсјеку за клавир 1995. године.

Током студија на Берклију, наступао је са групом „Свети“ са Марком Ђорђевићем и Батом Андоновим. Са Паскал Бокаровим афро-поп бендом, ишао је на турнеју по САД. У Њујорку је сарађивао са познатим музичарима попут Дејвида Гилмора и Крис Чика. У исто време је радио у „Tomandandy“ студију као музички програмер.

По повратку у Србију 1997. године, оснива Васил Хаџиманов бенд. Тада почиње његов рад на спајању етно музичке баштине Балкана и западњачких музичких поджанрова (џез, фанк, world music). Године 2001. објављен је први албум Васил Хаџиманов бенда. Хаџиманов сарађује и са другим бендовима, па је био и члан сљедећих састава: Дарквуд Даб, Bace Quartet, Трио Свети и Васил Хаџиманов пиано трио.

Свој први солистички концерт у каријери одржао је управо у Концертној дворани Банског двора у Бањалуци.

Share