Концерт Бојан Зулфикарпашић, клавир

У Концертној дворани Банског двора 24. новембра 2018. године (субота) у 20.00 часова у оквиру првог фестивала џез музике „INTIME JAZZ FEST“, одржаће се концерт Бојан Зулфикарпашић – клавир.
„INTIME JAZZ FEST“ oдржава се у организацији Банског двора – Културног центра од 24. до 27. новембра 2018. године.

Улазнице за концерт се могу купити на билетарници Банског двора од сриједе 14. новембра 2018. године у периоду од 10.00 до 18.00 часова, по цијени од 10КМ.

Бојан Зулфикарпашић, музичар, клавириста, композитор, аранжер и продуцент рођен je 1968. године у Београду. Бојан има двојно држављанство – српско и француско, а живи између Париза, Амстердама и Београда, најчешће у Француској. Влада српским, француским и енглеским језиком.

Школовао се у музичкој школи „Коста Манојловић” у Земуну, те завршио теоретски одсјек и контрабас у музичкој школи „Стеван Мокрањац” у Београду. 1986. године био је стипендиста америчке школе „Blue Lake Fine Arts Camp” у Мичигену.

1987. године наступао је као клавириста Биг-бенда РТБ-а, под диригентом Звонимиром Скерлом, а у наредним годинама освојио је бројне домаће и међународне награде и признања, каква су: најбољи југословенски млади џез музичар (загребачки Jazz Fair, 1989. године), прва награда за солисту на паришком конкурсу „La Défense” (1990. године) и прва награда за композицију на истом конкурсу (1992. године), награда „Django Reinhardt” за најбољег џез музичара Француске (2002. године), а додијељена му је и титула „Chevalier de l’ordre des Arts et des Lettres“ од стране француске владе. Награду за најбољег европског џез умјетника „European Jazz Prize“ освојио је 2005. године, а награду „Victoires du Jazz“ добио је два пута – 2007. године за најбољи џез албум у Француској (Xenophonia), те 2013. године за умјетника године (Soul Shelter).

За тридесет година свог професионалног искуства одржао је више од двије хиљаде концерата на разним свјетским сценама, на бројним умјетничким пројектима и са различитим музичарима свијета.

Његов опус броји више од тридесет дискографских издања, од којих је десет самосталних, а о његовом умјетничком раду и успјеху свједочи више од 100.000 продатих самосталних ЦД издања, као и многобројне турнеје по читавој Европи, Америци и Азији.

Share