Концерт ОГЊЕН ГРЧАК (гитара)

У Концертној дворани Банског двора 11. марта (петак) 2022.године у 20.00 часова одржаће се КОНЦЕРТ ОГЊЕН ГРЧАК (гитара). Овај концерт организован је у сарадњи са Музичком школом „Владо Милошевић“ Бањалука.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од 3. марта (четвртак) 2022. године сваким даном осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

ГРЧАК ОГЊЕН (1978) поријеклом је из Неготина гдје завршава средњу музичку школу и гимназију. Гитару завршава ванредно у средњој музичкој школи „Јосип Славенски“ у Београду радећи на завршној години са професором Александром Хаџи-Ђорђевићем. Своје даље музичко образовање наставља на тада Вишој музичкој школи у Нишу у класи професорке Весне Петковић. Након тога уписује Факултет музичке уметности (ФМУ) у Београду у класи професора Срђана Тошића. У то вријеме (2001) осваја и прву награду на међународном „Гитар-арт“ фестивалу.

Своје даље школовање, односно специјализацију, наставља на „Jacobs School of Music“ у оквиру Indiana State University (УСА). Тамо студира са свјетски реномираним гитаристима као што су Ernesto Bitteti и Nuccio D´Angelo , и са једним од водећих свјетских лаутиста NigelNorth-om.

Након тога враћа се у Србију гдје наставља да ради у средњој музичкој школи „Јосип Славенски“, гдје ради и данас.

Током своје умјетничке каријере наступао је као солиста, у дуету са својим професором Срђаном Тошићем и у оквиру трија „Амикус“ који поред њега чине и Милош Јањић и Слободан Миливојевић (професори гитаре на факултету у Нишу). Наступи који се могу издвојити као значајнији су на Гитар-арт фестивалу као солиста и са триом „Амикус“. Тренутно приводи крају своје докторске студије гитаре на ФМУ у Београду у класи професора Срђана Тошића. Поред рада у средњој школи, ангажовање и као предавач гитаре на Слобомир П. универзитету у Бијељини.

Share