Концерт BALKAN EXPRESS UNPLUGGED

У Концертној доврани Банског двора 16. марта (сриједа) 2022. године у 20.00 часова одржаће се концерт култног бањалучког бенда BALKAN EXPRESS UNPLUGGED.

Улазнице по цијени од  7 КМ могу се купити на билетарници Банског двора од 9. марта (сриједа) , сваким радним даном осим недјељом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

„Balkan Express“ чине: Саша Никић (вокал), Момир Никић (гитара), Александар Влајсављевић (бас гитара), Стефан Никић (клавијатуре) и Дејан Тркуља (бубањ).

Гости на концерту у Банском двору ће бити:  “Palladio String Quartet“,  вокални солисти Лидија Пајић и Стојана Марјановић, те млади гитариста Страхиња Никић.

“Прошли акустични концерт у Банском двору био је одличан, реакције публике биле су невјероватне и бићемо презадовољни ако се то понови. Наравно, овај пут желимо да будемо још бољи. Поставка инструмената ће бити иста као и на прошлом концерту.  Опет су са нама на сцени гудачи, а овај пут и три бек вокала. Дефинитивно ће аранжмански наше ауторске пјесме звучати другачије, поготово за нас који смо сушта супротност од тог епитета “unplugged”. Изазов је преаранжирати пјесме, а задржати им квалитет. Бански двор није наше природно окружење и генерално акустика није наше природно окружење, али у толико више нам је то изазов”. Balkan Express

Бањалучки бенд “Balkan Express” основан је у октобру 1996. године. На самом почетку свирали су обраде страних хитова. Наступали су по клубовима у Републици Српској и БиХ, Србији, Хрватској, Словенија као и у Италији.

Године 1998. године излази први ауторски албум под називом ПРЕПОРУЧЕНО у издању ИТММ Београд. Албум је сниман у студију “Академија” БГ. Други албум бенда ША ЛА ЛА ЛА ЛА излази 2007. године у продукцији ТРЕНД БЛ. Свој први акустични концерт “Balkan Express” је одржао 2008. године у Концертној дворани Банског двора заједно са гудачким квартетом бањалучке Академије умјетности.

Share