Kонцерт ЉУБИЦА ЦРНОБРЊА (виолина/виола) & МИЛАН САВИЋ (клавир)

У Концертној дворани Банског двора 7. децембра (уторак) 2021. године у 20.00 часова одржаће се концерт ЉУБИЦА ЦРНОБРЊА (виолина/виола) &  МИЛАН САВИЋ (клавир).

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети  од уторка 30. новембра сваким даном, осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова на билетарници Банског двора.

Број мјеста у публици је ограничен, а обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Пијаниста МИЛАН САВИЋ рођен је у Бањалуци, гдје је завршио нижу и средњу Музичку школу „Владо Милошевић“

Године 2004. уписује студије на Катедри за Општу музичку педагогију Академије умјетности у Бањалуци, на којој је дипломирао 2010. године, а у међувремену,2008. године уписује и студије соло-клавира у класи професора Арсена Чаркића и Владимира Цвијића.

Гoдине 2012. године је дипломирао и на Катедри за клавир Музичког одсјека АУБЛ, а усавршавање наставља на мастер студијама у класи проф. мр Арсена Чаркића, те истовремено уписује студиј дириговања у класи маестра проф.Огњена Бомоштара.

Више пута је свирао и дириговао са Симфонијским оркестром АУБЛ-а 2017. године је истовремено свирајући и диригујући извео Бетовенов Трећи клавирски концерт.

Два пута је наступио са Дубровачким Симфонијским Оркестром у Кнежевом двору (2012. је извео Листову „Игру смрти“, а 2013. Клавирски концерт у бе – молу П. И. Чајковског).

Поред солистичког концертног опуса и наступа у својству клавирског сарадника, често наступа као камерни музичар, не само у пројектима и саставима класичне, већ и џез, духовне и етно музике.

ЉУБИЦА ЦРНОБРЊА (виолина/виола) је рођена у Београду. Професор је у Музичкој школи „Владо Милошевић“ у Бањалуци. Основне и последипломске студије виолине је завршила на Академији умјетности у Бањалуци у класама проф. У. Пешића и проф.М. Јокановић. Током студија, усавршавала на бројним семинарима те годину дана провела на специјалистичким студијама код проф. М. Маринковића, на чију иницијативу је  почела да свира и виолу.

            Активно учествује на концертима и другим манифестацијама као солиста, камерни и оркестарски извођач. Сарађивала је и била члан великог броја камерних састава и оркестара од којих би здвојила „Les Dames“ и „BrarabaR“, са којима је изводила своја ауторска дјела. За документарни филм „Јелка Госпавина“ у реализацији РТРС-а, у дуу са Виолетом Лучић снимила је своју композицију „Жалобни валс“.

            Наступала је на бројним фестивалима као што су „Lacuna Festivals“ (Канарска острва, Шпанија) гдје је учествовала је са видео материјалом, за који је написала и снимила музику, те монтирала и приредила видео. Затим,24. Музички фестивал „Царевчеви дани“ (Велико Градиште, Србија), на коме је у такмичарском дијелу освојила трећу нагарду, те фестивали„Улицом Бишћа“ (Бихаћ), „Теслићко љето“ (Теслић), „Сарајевска зима“ (Сарајево).

ПРОГРАМ

Алесандро Марчело

Концерт за обоуде мол,С Д935

Adagio

Волфганг Амадеус Моцарт

Соната за клавир и виолину е мол, K. 304/300c

Allegro (in E minor)

Tempo di Menuetto (in E minor)

Сергеј Прокофијев

Соната за виолину соло, Де дур, оп. 115.

Moderato

Andante dolce. Tema con variazioni

Con brio. Allegro precipitato

Франц Шуберт

„Арпеђоне“ соната,за виолу и клавир, а мол, Д.821

Allegro moderato

Adagio

Allegretto

Share