Концерт квартета саксофона ПАПАНДОПУЛО КВАРТЕТ

У Концертној дворани Банског двора 9. октобра 2020. године (петак) у 20.00 часова одржаће се концерт једног од најеминентнијих дувачких састава из Хрватске – квартета саксофона који чине ПАПАНДОПУЛО КВАРТЕТ.

Концерт ће бити одржан у оквиру програма 3. Интернационалног музичког фестивала „ЈЕСЕЊА СОНАТА“.

 

Улазнице за концерт се могу купити на билетарници Банског двора сваким даном осим недјељом, у периоду од 10.00 до 18.00 часова по цијени од 5 КМ.

Број мјеста у публици ограничен је на 106 посјетилаца.

Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Чланови овог ансамбла су четворица реномирани саксофониста, Никола Фабијанић (Загреб, 1976.), сопран саксофон, Гордан Тудор (Сплит, 1982.), алт саксофон, Горан Јурковић (Загреб, 1983.), тенор саксофон, и Томислав Жужак (Загреб, 1978.), баритон саксофон.

Њихови концерти редовно су праћени бурним реакцијама публике и похвалама критике а посебну пажњу Квартет придаје промовисању савремене музике. Квартет је одржао преко 200 концерата на свим познатијим фествалима и музичким манифестацијама у Хрватској, као и у Италији, Њемачкој, Француској, Мађарској, Аустрији, Словенији, Босни и Херцеговини, Црној Гори и  Србији. 2019. година је била једна од најуспјешнијих година за Квартет Папандопуло. Осим великог броја концерата, у јуну су освојили  „Диплому Милка Трнина“ за посебно успјешан и запажен умјетнички наступ на отварању 6. издања фестивала „Излог сувременог звука“. Недуго након тога освојили су и прву награду – Grand Prix  на цијењеном међународном такмичењу  „3rd International Berliner Music Competiton“ у Њемачкој, у конкуренцији од чак 40 камерних састава. Осим прве награде освојили су и додатну награду њујоршке концертне агенције „Manhatan Concert Artist Award”. Као побједници такмичења имали су част наступити  у дворани Берлинске филхармоније.

Чланови Квартета баве се и педагошким радом на музичким академијама у Загребу, Сплиту, Сарајеву и Новом Саду, те у музичким школама у Загребу, Сплиту, Јастребарском и Самобору.

 

Share