Концерт камерног оркестра КАМЕРАТА АКАДЕМИКА

У Концертној дворани Банског двора 7. октобра 2020. године (сриједа) у 20.00 часова одржаће се концерт реномираног камерног оркестра „КАМЕРАТА АКАДЕМИКА“ из Новог Сада.

Концерт ће бити одржан у оквиру програма 3. Интернационалног музичког фестивала „ЈЕСЕЊА СОНАТА“.

Улазнице за концерт се могу купити на билетарници Банског двора сваким даном осим недјељом, у периоду од 10.00 до 18.00 часова по цијени од 5 КМ.

Број мјеста у публици ограничен је на 106 посјетилаца.

Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

“Поред велике музикалности и ентузијазма, оно што овај оркестар издваја и сврстава у сасвим посебну категорију музичких састава је огромна љубав и преданост којом се музичари препуштају свирању и музици самој, а што је квалитет, који се и у размерама европски реномираних оркестара, данас не среће баш често“, написала је о „Камерати“ позната српска композиторка и академик Исидора Жебељан.

Kамерата Академика је сарађивала са многим домаћим и страним солистима високог реномеа, те остварила успјешна гостовања у Њемачкој, Холандији и учествовала на значајнијим  регионалним музичким манифестацијама (БЕМУС, НОМУС, ,,Охридско лето“, ,Међународна трибина композитора“, ,,Град-театар Будва“…) Изводећи на концертима најљепша и најзахтјевнија дјела класичног репертоара као и дјела домаћих композитора, „Камерата“ биљежи бројне успјехе наступајући с угледним солистима (Стефан Миленковић, Роман Симовић, Жерар Косе, Венди Ворнер, Драган Ђорђевић, Дејан Млађеновић, Имре Калман, Пеђа Милосављевић, Боштијан Липовшек, Јулија Хартиг, Мегуми Тешима, Иштван Варга, Филип Гринберг, Лаура Леваи-Аксин..) Оркестар се нарочито истиче интересантним избором програма и концептима који су неријетко ангажовани.

Share