Концерт ТРИО АУРА

У Kонцертној дворани Банског двора 08. октобра 2020. године (четвртак) у 20.00 часова одржаће се концерт истакнутог камерног састава ,,ТРИО АУРА“ из Македоније.

Kонцерт ће бити одржан у оквиру програма 3. Интернационалног музичког фестивала „ЈЕСЕЊА СОНАТА“.


Улазнице за концерт се могу купити на билетарници Банског двора сваким даном осим неђељом, у периоду од 10.00 до 18.00 часова по цијени од 5KМ.

Број мјеста у публици ограничен је на 106 посјетилаца. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Имајући у виду чињеницу да је и поред либерализације мјера у смислу дозвољеног броја посјетилаца у установама културе тај број и даље знатно мањи у односу на капацитет наше установе, Бански двор се потрудио да за све оне који не успију доћи до фестивалске улазнице обезбиједи „live stream“ тј. директан пренос сваке фестивалске вечери на званичном ,,YouTube– каналу Банског двора.

,,ТРИО АУРА“ чине истакнути македонски умјетници, флаутиста Страшо Темков, пијанисткиња Ана Гацева и фаготиста Марјан Милошевски. Осим богате извођачке каријере, ангажовани су и као професори на Факултету за музичку умјетност у Скопљу. Реализовали су многобројне концерте као солисти и као камерни музичари у САД, Француској, Њамачкој, Аустрији, Енглеској, Бугарској, Словенији, Србији, па и у Азији и Африци. Несумњиво се убрајају у најбоље и најактивније музичке умјетнике Македоније о чему говоре и бројне критике. У овом саставу су остварили дугогодишњу богату концертну активност, изводећи ђела свих музичких епоха и стилова. Трио често промовише ђела македонских композитора написаних баш за овај састав.

Share