Концерт ансамбла РЕНЕСАНС

У Концертној дворани Банског двора 11. октобра 2020. године (недјеља) у 20.00 часова одржаће се концерт чувеног београдског ансамбла РЕНЕСАНС – једног од најпознатијих свјетских састава за рану и традиционалну музику.

Концерт ће бити одржан у оквиру програма 3. Интернационалног музичког фестивала „ЈЕСЕЊА СОНАТА“.

Улазнице за концерт се могу купити на билетарници Банског двора сваким даном осим недјељом, у периоду од 10.00 до 18.00 часова по цијени од 5 КМ.

Број мјеста у публици ограничен је на 106 посјетилаца.

Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Београдски ансамбл за рану и традиционалну музику „Ренесанс“ рођен је у јесен 1968. године, када су први пут озвучене партитуре на историјским инструментима, које је Драган Млађеновић Шекспир донио из Прага и Беча. Оснивачи Ансамбла, Миомир Ристић, Љубомир Димитријевић и Драган Млађеновић Шекспир (уз подршку колегиница, Душице Обрадовић и Искре Узелац) одржали су свој први цјеловечерњи концерт 14. јануара 1970. године у београдској Галерији фресака. Током пет деценија постојања, овај јединствени ансамбл одржао је више од три хиљаде концерата широм Европе (у Француској, Италији, Шпанији, Немачкој, Бугарској, Румунији, Финској, Португалији, Кипру, Грчкој, Белгији, Холандији Русији, Мађарској, Чехословачкој и Шведској), те на Средњем Истоку (Сирија) и у Сјеверној Африци (Алжир). Ансамбл је током 80-тих у издању ПГП РТБ објавио пет ЛП плоча и аудио-касета, а током 90-тих девет наслова у иностранству (Грчка, Њемачка и Шпанија).

Share