Kонцерт ИВАН ОТАШЕВИЋ (виолина) и НАТАЛИЈА МЛАДЕНОВИЋ (клавир)

У Kонцертној дворани Банског двора 10. октобра 2020. године (субота) у 20.00 часова публици ће се представити истакнути домаћи виолиниста ИВАН ОТАШЕВИЋ и угледна пијанисткиња из Београда НАТАЛИЈА МЛАДЕНОВИЋ.

Kонцерт ће бити одржан у оквиру програма 3. Интернационалног музичког фестивала „ЈЕСЕЊА СОНАТА“.

Улазнице за концерт се могу купити на билетарници Банског двора сваким даном осим неђељом, у периоду од 10.00 до 18.00 часова по цијени од 5KМ.

Број мјеста у публици ограничен је на 106 посјетилаца. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Имајући у виду чињеницу да је и поред либерализације мјера у смислу дозвољеног броја посјетилаца у установама културе тај број и даље знатно мањи у односу на капацитет наше установе, Бански двор се потрудио да за све оне који не успију доћи до фестивалске улазнице обезбиједи „live stream“ тј. директан пренос сваке фестивалске вечери на званичном ,,YouTube– каналу Банског двора.

Иван Оташевић је рођен у Београду, гдје стиче основно и средње музичко образовање. Дипломирао је у класи проф. Уроша Пешића на Академији уметности Универзитета у Новом Саду, а затим магистрирао на Академији умјетности у Бањој Луци у класи проф. Марије Јокановић. Током школовања и студија учествује на бројним фестивалима  на којима осваја награде и признања. Своје солистичке концертне наступе и концертне наступе као члан симфонијских, камерних, домаћих и међународних оркестара, остварује у значајним концертним салама у земљи и иностранству: Србија, Република Српска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Француска, Шведска, Финска, Мађарска, Италија, Грчка, Аустрија… Један је од оснивача Бањалучке филармоније. Од оснивања Бањалучке филхармоније ангажован је као умјетнички директор у управи, те као концертмајстор симфонијског и гудачког оркестра, а затим и извршни директор Бањалучке филхармоније са којом реализује и наступа на преко 150 концертних наступа у земљи и иностранству. Од 2005. године је ангажован на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци а тренутно  је предавач у звању ванредног професора на смјеру Виолина и руководилац је Катедре за гудачке инструменте.

Наталија Младеновић је рођена 1973. године у Самари (Русија). Од 1985. године похађала је Централну средњу специјалну музичку школу при Државном конзерваторијуму „П. И. Чајковски“ у Москви, гдје су њени професори били Владимир Буњин и Анатолиј Рјабов. Са седамнаест година је примљена на Московски Државни конзерваторијум „Чајковски“, гдје је студирала у класама Ларисе Дедове, Ирине Осипове и Јевгенија Малињина. Дипломирала је 1996. године са одличним успјехом. Од исте године живи и ради у Београду. На Факултету Музичке Уметности се запослила 1998. године, као умјетнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте. Магистрирала је у класи Невене Поповић, а тренутно је на завршној години докторских студија клавира под менторством ред. проф. Лидије Станковић. Добитник је награда на међународним такмичењима „Петар Коњовић“ у Београду и „Рубинштајн“ у Паризу. Наступала је као солиста са оркестрима Самарске филхармоније, РТС-а, Умјетничким ансамблом „Бинички“, и диригентима А. Шуревим, Б. Суђићем, Д. Вилићем.

Share