Концерт КАМЕРНОГ АНСАМБЛА ЛИБЕРТАНГО –  ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА – 20 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

У Концертној дворани Банског двора 5. децембра (уторак) 2023. године у 20.00 часова одржаће се   концерт КАМЕРНОГ АНСАМБЛА ЛИБЕРТАНГО –  ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА – 20 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА састава који нас на сваком наступу својим музичким изразом проведе корз ноте страсти и емоција.

Овај састав чине, добро позната имена на домаћој музичкој сцени, професори музике и искусни извођачи Сања Зелић – клавир,  Љиљана Милић – гитара, Борис Дукић – кларинет/саксофон, Сањин  Мирић – бас гитара и Дарко Ружичић – хармоника.

Гости концерта су  Ад хок оркестар „ПРИЈАТЕЉИ ЛИБЕРТАНГА“ под диригентском палицом  Бранке Радошевић, Дејан Тркуља – бубањ и Дејан Ђорђевић – контрабас.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети од петка 1. децембра на билетраници Банског двора у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Камерни ансамбл ЛИБЕРТАНГО постоји и ради од 2003. године. Инструментално извођење умјетничке музике и музике аргентинског танга од стране овог састава, до сада је препознала бројна публика присутна на самосталним концертима, манифестацијама и другим културним дешавањима у граду, региону и иностранству.

Састав чине: САЊА ЗЕЛИЋ – клавир, ЉИЉАНА МИЛИЋ – гитара, ДАРКО РУЖИЧИЋ – хармоника, БОРИС ДУКИЋ – кларинет/саксофон и САЊИН МИРИЋ – бас гитара.

Чланови „Либертанга“ посебно су поносни на чињеницу да се и даље успјешно баве промовисањем квалитетне музике различитих праваца, али и да су зачетници развоја љубави према тангу нуеву у нашем граду, појаве танго практика и милонги, чиме Бањалука постаје дио велике европске и свјетске танго сцене.

            Кроз своје постојање “Либертанго“ је одржао много концерата од којих свакако треба издвојити концерте у Бањалуци, Сарајеву (фестивал “Сарајевска зима“), град Губио – Италија, Пожаревац – Србија, Добој, Градишка, Приједор, Прњавор…

 Учествовали су у многим манифестацијама хуманитарног карактера. Присуствовали су активно на многобројним семинарима и радионицама са познатим умјетницима (Чезаре Кјакјарета, Ђампаоло Бандини…)

            Године  2005. године снимили су носач звука у сарадњи са Јавним сервисом БиХ у Сарајеву. Снимају и различите материјале за продукцију РТРС-а, АТВ, ЈС БиХ (избор претставника БиХ за Евросонг 2009.године), Радио БиХ (Еврорадијска размјена са 14 земаља Европе снимљеног материјала са концерта одржаног у Банском двору – Бањалука). Остварили сарадњу са Народним позориштем Републике Српске на представи “Мајка Храброст и њена дјеца“.

Основни покретач камерног састава “Либертанго“ је љубав…

Share