Концерт ЏЕЗ ТРИО: ПЕР МАТИСЕН (бас) – АДИС СИРБУБАЛО (клавир) – АМАР ЧЕШЉАР (бубњеви)

У Концертној дворани Банског двора 24. новембра 2021. године (сриједа) у 20.00 часова одржаће се  Концерт џез трио –  ПЕР МАТИСЕН (бас) – АДИС СИРБУБАЛО  (клавир)  – АМАР ЧЕШЉАР (бубњеви).

Концерт ће бити одржан у оквиру програма 4. фестивала џез музике INTIME JAZZ FEST.

Улазнице за концерт се могу купити од на билетарници Банског двора  сваким даном осим викендом, у периоду од 12.00 до 18.00 часова по цијени од 10 КМ.

Број мјеста у публици је ограничен, а обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

ПЕР МАТИСЕН, такозвани Бас Викинг, један је од најтраженијих европских басиста, познат и као норвешки одговор Jaco Pastoriusu на електричном басу, и Nielsu Henningu Ørsted Pedersenu на контрабасу. Пер је наступао у преко 40 земаља широм свијета, с некима од најпознатијих џез умјетник на планети. Издао је чак седамнаест, од критике врло хваљених, ЦД-а и 3 ДВД-а као главни извођач, ко-извођач, композитор и продуцент. Нека од познатијих имена с којима је свирао су: Alex Acuña, Gary Husband, Jon Christensen, Adam Nussbaum, Nguyen Le, Gary Thomas, Terri Lyne Carrington, Geri Allen, Bill Evans, Ulf Wakenius, Gary Novak, Antonio Sanchez, Horacio “El Negro” Hernandez, Gergo Borlai, David Kikoski, Mike Stern, Hiram Bullock, Bill Bruford, Bill Champlin, Joseph Williams, Jojo Mayer, Ralph Peterson, Jerry Donohue, Terje Rypdal, Maria Joao, Keith Carlock, Maria Tailors итд.

АДИС СИРБУБАЛО, пијаниста и хармоникаш из Сарајева, одлази у USA крајем 90-их, гдје је 2007. године дипломирао на престижном музичком колеџу Колубија у Чикакгу. Сарађивао је са неким од најбољих џез музичара данашњице, међу којима су Eddie Gomez, Christian McBride i Chuchito Valdes.У два наврата награђен је за најбољу соло изведбу на Elmhurst и Notre Dame џез фестивалима. Из Америке се враћа 2011. године. Тренутно живи у Сарајеву и наступа у бенду Дине Мерлина и мостарској рок групи „Зостер“. Члан је састава „Сарајево Џез Герила“ и један је од оснивача севдах групе „Халка“.

АМАР ЧЕШЉАР, бубњар из Сарајева познатији је још и као ДрАммар. Бубњар број један у БиХ који годинама прати и свира за најеминентније екс ју извођаче, члан је и сјајног домаћег састава „Сарајево Џез Герила“. Године 1997. учествовао је у највећем оркестру на свијету, гдје је пред 10.000 посјетилаца у Француској наступило 700 музичара из 15 земаља. Догађај је забиљежен и у Гинисовој књизи рекорда, а деветнаестогодишњи Амар је наступио као солиста. Амар је техничко чудо на свом инструменту, а његова школа бубњева и удараљки коју је отворио прије 18 година, прва је такве врсте у БиХ.

Share