Концерт БРАМАКС КВИНТЕТ

У Концертној дворани Банског двора 25. новембра 2021. године (четвртак) у 20.00 часова одржаће се    КОНЦЕРТ БРАМАКС КВИНТЕТ  – БРАНКО МАРКОВИЋ (контрабас)  – МАКС КОЧЕТОВ (саксофон) –   СТРАХИЊА БАНОВИЋ (труба) – ФИЛИП БУЛАТОВИЋ (клавир) –  АЛЕКСАНДАР ЦВЕТКОВИЋ (бубњеви).

Концерт ће бити одржан у оквиру програма 4. фестивала џез музикеINTIME JAZZ FEST.

Улазнице за концерт се могу купити од на билетарници Банског двора од петка 12. новембра  сваким даном осим викендом, у периоду од 12.00 до 18.00 часова по цијени од 10 KM.

Број мјеста у публици је ограничен, а обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

БРАМАКС КВИНТЕТ је нова, проширена верзија претходног  Квартета, обогаћена довођењем Страхиње Бановића, изузетног трубача млађе генерације, у бенд. Оригинална музика овог бенда је креативни микс  азличитих утицаја, генерацијских музичких преференција и индивидуалних сензибилитета.  Већина репертоара су оригиналне композиције.

БРАНКО МАРКОВИЋ, рођен 1957. године у Новом Саду, завршио је контрабас на ФМУ у Београду. Незаобилазна фигура домаће џез сцене, Бранко је наступао свим значајним домаћим музичарима и бендовима, као и великанима свјетске џез сцене као што су Chat Baker, Lester Bowie, Don Moye, Philip Catherine, Less Mac Cann, Larry Coryell, Horace Parlan, Alvin Queen, Tony Lakatos, Chuck Mc Pherson, Vito Giordano…

Године 1988. постао је редован члан Биг бенда Радио Телевизије Србије (РТС) са којим је свирао и/или снимао са познатим солистима: Benny Golson, Eddie Henderson, Don Menza, Clark Terry, Diane Schuur, Vic Vogel, Ack van Rooyen, Peter Herbolzheimer, Brad Leally, Ed Thigpen, Jerome Richardson, Душко Гојковић, Миле Павловић, Ronnie Cuber, Steve Turre, Randy Bracker, Jon Faddis, Bert Joris…

Од 1997. до 2003. године предавао је контрабас и мале ансамбле на џез одсјеку средње музичке школе „Станковић“ у Београду. Бранко Марковић суоснивач и умјетнички директор North City Jazz & Blues Фестивала у Косовској Митровици од 2003. године и  Whitefield Jazz Фестивала у Бијелом Пољу, Црна Гора, од 2007. године.

МАКС КОЧЕТОВ (саксофон), 1979. године у Кијеву (Украјина). Музиком је почео да се бави од шесте године,свирајући хармонику и кларинет. У деветој години почиње да свира саксофон у дјечијим дувачким и џез оркестрима.

Од 1992. до 1997. године био је студент Кијевског државног  музичког колеџа “Р.М.Глиера” – специјалност саксофон.

Године 1997. одлази у Ерфурт (Њемачка), гдје узима часове код једног од најпризнатијих европских саксофониста, Zbignewa Namislowskog (Пољска). Часове ансамбла похађа у класи Џона Тејлора (В.Британија) и паралелно свира по џез клубовима у Њемачкој и Француској. Од 2006.године живи и ради у Србији.

Сарађивао је са многим музичарима као сто су: Bert Joris, Душко Гојковић, John Faddis, Chuck Findley, Vincent Herring, Tim Garland, Мартин Ђаконовски…

СТРАХИЊА БАНОВИЋ, рођен 1983. године, труба и флиглхорна,  је завршио нижу и средњу музичку школу у класи професора Изудина Чаврковића. Студирао је трубу на“Universität für Musik und Darstellende Kunst” у Грацу, Аустрија). Био је члан Peter Herbolchajmer Биг Бенда, а наступао је са многим познатим музичарима као Бора Роковић, Душко Гојковић, John Ruocco, Jim Snidero, Nat Reeves, Benny Golson. Тренутно је члан „Emir Kusturica And No Smoking Orchestera“.

АНДРЕЈА ХРИСТИЋ је рођен 12.6.1988.године у Београду гдје 2003. године након завршене ниже музичке школе уписује џез клавир у средњој музичкој школи “Станковић”у класи код професора Милоса Крстића. Након средње музичке школе 2007.године наставља школовање на Антон Бруцкнер Универзитету у Линцу гдје је  2012. године дипломирао на bachelor студијама џез клавира. Од 2012. ради у средњој музичкој школи ”Јосиф Маринковић” у Вршцу као редовни професор џез клавира. Године 2013. наставља пост дипломске студије на престижном америчком колеџу “Berklee College of music” у Бостону. Наступао је на бројним концертима и фестивалима како на домаћој тако и на страној европској и америцкој сцени у различитим саставима.Имао је прилику да сарађује са еминентним извођачима  са велике сцене попут Јорис Дудлија, Алан Праскина, Хари Сокала, Дејана Пеценка, Петер Херболцхајмера, Џими Коба, Рици Бајраха, Реј Сантизија и многим другим. Тренутно живи у Београду и предаје џез клавир у  средњој музичкој школи “Станковић”.

АЛЕКСАНДАР ЦВЕТКОВИЋ (бубњеви), рођен је 1979. године у Краљеву. Дипломирао је теоретски одсек на ФМУ у Београду и магистрирао на џез одсеку Универзитету за Музичку и драмску уметност у Грацу  у класи проф. Howard Curtisa.

Сарађивао је са познатим џез музичарима као што су: Душко Гојковић, Стјепко Гут, Мимо Митровић, Миша Крстић, Миша Блам, Васил Хаџиманов, Мартин Гјаконовски, Јуре Пукл, Jure Pukl, Peter Mihelich, David Jarh, Johan Horlen ,Juergen Seefelder…

Тренутно је члан Србијан џез бре, Кочетов квинтета као и свог трија „Драма орган трио“.

Предаје џез солфеђо и ритам на одсјеку за Џез и популарну музику ФМУ у Београду.

Share