Концерт БЕОГРАДСКИ ЏЕЗ КВАРТЕТ

У Концертној дворани Банског двора 23. новембра 2021. године (уторак) у 20.00 часова одржаће се концерт  БЕОГРАДСКИ ЏЕЗ КВАРТЕТ – ИВАН ИЛИЋ (клавир) – ЉУБИША ПАУНИЋ (саксофон) – ДАВИД ГЕГИЋ (контрабас) – МИОДРАГ МАЉОКОВИЋ (бубњеви).

Концерт ће бити одржан у оквиру програма 4. фестивала џез музике INTIME JAZZ FEST.

Улазнице за концерт се могу купити од петка 12. новембра на билетарници Банског двора  сваким даном осим викендом, у периоду од 12.00 до 18.00 часова по цијени од 10 КМ.

Број мјеста у публици је ограничен, а обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

ИВАН ИЛИЋ (Београд, 1972), композитор, аранжер, диригент, тромбониста је завршио основну и средњу музичку школу „Мокрањац“. Са 20 година дипломира аранжирање са највишим оцјенама на Berklee College of Music у Бостону (САД),  а са истим успјехом завршава Специјалистичке студије из Дириговања, и Мастер академске студије из Џез Тромбона на ФМУ у Београду. Звање Доктора умјетности је стекао на Универзитету уметности у Београду на програму за Вишемедијску уметност 2020. године.

Од 2018. године године је Доцент на Факлутету музичке уметности у Београду, на одсјеку за Џез и популарну музику. 

Послије студија у Америци и боравка у Канади, по повратку у Београд, (од 1999. до 2018.) диригент је Биг Банда РТС-а и упоредо ради као аранжер, композитор, музички продуцент и тромбониста солиста.  Као активан извођач је наступао на свим значајним домаћим музичким фестивалима као и многим фестивалима широм свијета у Америци, Канади, Луксембургу, Француској, земљама окружења и остварује сарадње са великим бројем значајних свјетских и домаћих музичара.

            Компонује музику за позориште, видео продукцију, мјузикле и филм.  Као сарадник Позоришта на Теразијама композитор је и диригнет три оригинална мјузикла, а као оркестратор потписује још четири лиценцна мјузикла реномираних бродвејских продукција.  Композитор је и сарадник емининтних српских редитеља.

            Диригује многобројна снимања филмске и телевизијске музике за најзначајније продукцијске куће као што су The Walt Disney Company, Worner, Sony Entertainment и велики број филмских и музичких продукција из Европе и Сјеверне Америке.

            Предсједник је Удружења музичара џеза, забавне и рок музике Србије – Репрезентативног удружења у култури и Предсједник Скупштине Организације за колективно остваривање права интерпретатора Србије – ПИ.  Председник је УО ЦЕБЕФ-а и члан УО Народног позоришта у Београду.      

            Добитник је награда и признања, међу којима се издвајају Октобарска награда Града Београда, 1990, Златна значка (2012) и Златни Беочуг (2016) Културно-просветне заједнице Србије.  Носилац је статуса Истакнутог уметника од 2005. године.

ЉУБА ПАУНИЋ рођен је у Београду 1962. године. Од 1989. године наступао је као солиста са „Биг бендом“ РТС-а. Сарађује са многим саставима који изводе џез, поп и латино музику.

Као члан „Биг бенда“ РТС-а и неколицине мањих музичких група, имао је прилику да сарађује са џез легендама, као што су: Еди Хендерсон, Бени Голсон, Стив Туре, Ренди Брекер, Рони Кјубер, Ак ван Рујен, Кларк Тери, Џером Ричардсон, Реј Чарлс, Дајен Шур, Душко Гојковић, Џон Фадис, Бред Лили, Џеси Дејвис, Стјепко Гут, Питер Херболцхајмер и многи други.

МИОДРАГ МАЉОКОВИЋ је један од доајена југословенске поп рок и џез музике.

Још од ране младости пронашао се у свијету музику.По завршетку Гимназије одлази у иностранство гдје наставља своје образовање и упознаје, те свира са познатим џез музичарима тог времена: Волкер Кригел, Гунтер Лентз, Други Хофман… По повратку у Београд, постаје бубњар у ревијском оркестру РТБ-а и у Биг Банду РТС-а.  Учесник је прве југословенске гитаријаде, одржане на Београдском сајму 1965. године којој је присуствовало за то вријеме, невјероватних 10.000 младих из цијеле Југославије. Од 2004. године те је генерални промотер једне од највећих свјетских музичких компанија Zildjian&CO. Тренутно наступа на фестивалима са својим квартетом и и даље је активан као члан ансамбла “Јован Маљоковић балкан салса банд”.

ДАВИД ГЕГИЋ, рођен у Београду, завршио нижу и средњу музичку школу „Исидор Бајић“ у Новом Саду. Дипломирао џез контрабас на одсјеку за Џез и популарну музику Факултета Музичке уметности у Београду.Стални члан састава „Минг“, „Бојан Цветковић квартетт“,

„Gorica & Grooveheadz“. Као сајдмен свирао и сарађивао са бројним музичарима, наступао на фестивалима као што су Београдски џез фестивал, Новосадски џез фестивал, Панчевачки џез фестивал, Џез и блуз Фестивал у Крагујевцу, Jazz in the park Cluj, , North City фестивал у Косовској Митровици, Nishvillu, Jazztronic Festivalu, City Bay, Фестивал Ослобођење.

Имао је прилику неколико пута да свира на фестивалу „Be Here and There“, који организују српски студенти и алумнији америчког колеџа Беркли, на којима је наступао са Илијом Михајловић, Огњеном Готовчевићем. Са саставом „Ikigai Collective“ наступао на Метрополис Џез Фестивалу. Био је дио екипе мјузикла „Пећина“ Ивана Илића, као и интератктивне представе „In His Mind“. Од марта 2021. године извођач у емисији „Глас, Дирка, Бас“ на Нова С телевизији, која има битан допринос у промовисању џез музике.

Share