Концерт џез дуа: ВЛАДИМИР ТУБИЋ И ДРАГАН ТАБАКОВИЋ

У Арт дворишту Банског двора 25. августа (сриједа)  2021. године у 21.00 час одржаће ће се концерт џез дуа ВЛАДИМИРА ТУБИЋА и ДРАГАНА ТАБАКОВИЋА виртоаза на гитарама из Бањалуке.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети од 18. августа (сриједа) на билетарници Банског двора сваким даном осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

ВЛАДИМИР ТУБИЋ осваја своје прво гитарско такмичење већ са шеснаест година, а  затим слиједи богато музичко путовање проткано учењеми истраживањем музике у неким најпрестижнијих институција за музичку едукацију. Безброј професионалних радионица, интернационалних пројеката, албумских гостовања, као и едукација на престижном Musician’s Instituteу Лос Анђелесу и ултимативно студиј џез гитаре у Бечу у класи проф. Кристијана Хавела утицали су на то да се на најбољи начин споји таленатм рад и искуство.  Показавши велику зрелост у звуку Владимир је привукао много пажње музичке заједнице, посебно у онлине свијету са редовним подкастима, бесплатним часовима и садржајима на својој ФБ и Јутјуб страници које су пуне креативних примјера његовог уникатног приступа импровизацији у препознатљивом стилу.

ДРАГАН ТАБАКОВИЋ рођен је 1968. године у Бањалуци где је са шест година почео свирати гитару. Са двадесет година одлази у Грац гдје је завршио студиј џез гитаре на Музичкој академији, те Музички конзерваториј у Ротердаму у Холандији.  На његов рад утицали су музичари попут Wesa Montgomeryja, Joea Passa и Johna Coltranea .  Наступао је са значајним џез умјетницима Аустрије, Њемачке, Словеније, Мађарске и Италије. Његов посљедњи ЦД „Simple Dance“ добио је позитивне критике.

Share