Концерт ЂИНО МАЉОКОВИЋ БЕОГРАДСКИ ЏЕЗ КВАРТЕТ отвара сезону у Арт дворишту

Концерт ЂИНО МАЉОКОВИЋ БЕОГРАДСКИ ЏЕЗ КВАРТЕТ  (СТРАХИЊА БАНОВИЋ – труба, МИРОСЛАВ ШАРБАНОВИЋ – контрабас, МИЛОВАН ПАУНОВИЋ (клавир)  и ЂИНО МАЉОКОВИЋ – бубњеви) отвориће 19. јуна (сриједа) 2024. године у 21.00 час  овогодишњу сезону догађаја у Арт дворишту Банског двора!

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети од на билетарници Банског двора сваким радним даном, осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Репертоар ће обухватити ауторске композиције домаћих стваралаца али и незаобилазне џез стандарде у врхунском извођењу овог реномираног џез ансамбла.

МИОДРАГ ЂИНО МАЉОКОВИЋ је један од доајена југословенске поп рок и џез музике.

Још од ране младости пронашао се у свијету музику. По завршетку Гимназије одлази у иностранство гдје наставља своје образовање и упознаје, те свира са познатим џез музичарима тог времена: Volker Krigel, Gunter Lentz, Drugi Hofman…

По повратку у Београд, постаје бубњар у ревијском оркестру РТБ-а и у Биг Банду РТС-а.  Учесник је прве југословенске гитаријаде, одржане на Београдском сајму 1965. године којој је присуствовало за то вријеме, невјероватних 10.000 младих из цијеле Југославије. Од 2004. године те је генерални промотер једне од највећих свјетских музичких компанија Zildjian&CO. Тренутно наступа на фестивалима са својим квартетом и и даље је активан као члан ансамбла “Јован Маљоковић балкан салса банд”.

Share