Концерт ансамбла LIBERTANGO NUOVO

У Концертној дворани Банског двора 22. фебруара  (понедјељак) 2021. године у 20.00 часова одржаће се концерт ансамбла LIBERTANGO NUOVO.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од понедјељка  15. фебруара, сваким даном осим недјељом у периоду  од 12.00 до 18.00 часова.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици је ограничен. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

 

Камерни ансамбл „LIBERTANGO NUOVO“  постоји и ради од 2003. године. Инструментално извођење умјетничке музике и музике аргентинског танга од стране овог састава, до сада је препознала бројна публика присутна на самосталним концетрима, манифестацијама и другим културним дешавањима у граду, региону и иностранству. Састав чине Сања Зелић (клавир), Љиљана Милић (гитара),  Дарко Ружичић (хармоника), Борис Дукић (кларинет) и Дејан Ђорђевић (контрабас) .

Чланови састава „LIBERTANGO NUOVО“ посебно су поносни на чињеницу да се и даље успјешно баве промовисањем квалитетне музике различитих праваца, али и да су зачетници развоја љубави према тангу нуеву у нашем граду, појаве танго практика и милонги, чиме Бањалука постаје дио велике европске и свјетске танго сцене.

Кроз своје постојање „LIBERTANGO NUOVО“ је одржао много концерата од којих свакако треба издвојити концерте у Бањалуци, Сарајеву (Фестивал „Сарајевска зима“), град Губио – Италија, Пожаревац – Србија, Добој, Градишка, Приједор, Прњавор…. Учествовали су у многим манифестацијама хуманитарног карактера. Учествовали  су на многобројним семинарима и радионицама са познатим умјетницима (Чезаре Кјакјарета, Ђампаоло Бандини…)

Године 2005. снимили су носач звука у сарадњи са Јавним сервисом БиХ у Сарајеву. Снимају и различите материјале за продукцију РТРС-а, АТВ-а, ЈС БиХ (Избор представника БиХ за Еуросонга 2009. године), радио БиХ (еврорадијска размјена са четрнаест земаља Европе, снимљеног материјала са концерта одржаног у Банском двору – Културном центу – Бањалука). Остварили су сарадњу са Народним позориштем Републике Српске са представом „Мајка Храброст и њена дјеца“. Основни покретач овог камерног ансамбла  је љубав.

Програм концерта:

D. Pujol – Nubes de Buenos Aires
F. Tavolaro – Milonga N⁰5
A. Piazzolla – Meditango
A. Nikolić – Balkango
A. Piazzolla – Un dia de paz
A. Piazzolla – Milonga del angel
A. Piazzolla – Tango S’ll Vous Plait (S.V.P.)
G. Valleyo – Don Milongvinsky
A. Piazzolla – Tristango
J. D’arienzo – Canaro en Paris
A. Piazzolla – Escualo
C. Gardel – Por una cabeza

Share