Концерт Александар Хаџи Ђорђевић (гитара)

У Концертној дворани Банског двора 20. фебруара (четвртак) у 20 часова биће држан концерт  АЛЕКСАНДРА ХАЏИ – ЂОРЂЕВИЋА (гитара).

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од 13. фебруара (четвртак) у периоду од 10:00 до 18:00 часова.

 

АЛЕКСАНДАР ХАЏИ – ЂОРЂЕВИЋ  је са 16 година наступио изводећи Концерт Aranhuez H. Rodriga са Загребачким симфоничарима и диригентом Урошом Лајовицем. Студије гитаре дипломирао је са највишом оцjеном на Академији за музику у Прагу 1987. године у класи професора Штепана Рака. На Међународном такмичењу гитаре “Kutna Hora” 1984. освојио је прву награду.

Његови ученици освајали су највише награде у земљи и иностранству а неки од њих су данас истакнути концертни гитаристи и професори у Србији, Европи и САД. Као члан жирија и предавач учествује на бројним фестивалима, такмичењима и семинарима у земљи и у иностранству. За своју педагошку дјелатност у образовању младих талената добио је награду Града Београда 2004. године.

Запажене наступе остварио је у дуу са Срђаном Тошићем.Александар Хаџи-Ђорђевић је као солиста наступао у Србији, САД-у, Чешкој, Хрватској, Бугарској, Кипру, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Словенији. Докторски умјетнички пројекат под менторством проф. Вере Огризовић одбранио је на Факултету музичке уметности у Београду гдје је запослен као доцент за наставу гитаре.

Share