Изложба „Знакови одрастања“ Тајане Дедић Старовић

У Малом изложбеном салону Банског двора 25. септембра (сриједа) у 19.00 часова биће отворена изложба „ЗНАКОВИ ОДРАСТАЊА“ фотографкиње Тајане Дедић – Старовић (Artist At Camera).

Поставка “ЗНАКОВИ ОДРАСТАЊА” је трећа самостална изложба фотографија Тајане Дедић – Старовић из Бањалуке.
Кроз ову изложбу биће приказан пресјек њеног досадашњег рада – петнаест радова груписаних у три цјелине од пет фотографија. Симболика ове три цјелине се односи на три аспекта личности (ид, его, супер-его), односно три извора из којих Тајана најчешће црпи инспирацију. Једно од средстава за довођење инспирације јесте и музика.

Публика ће моћи да стекне увид у процесе откривања ауторкиних дубина свијести и несвијести, успостављање и промјене стила и сазријевање, те да креира сопствени доживљај стваралаштва. Тајанин једини циљ је да промовише слободу, у сваком контексту, докле год она не угрожава друге и док је ствар сагласности. Битан дио Тајаниног стваралаштва заузима концепт сексуалности и провоцирање свих оних који се постиде на спомен онога што се ради у спаваћој соби. Главни медиј за постизање резултата су шљокице, роза боја, а у задње вријеме и читав спектар боја и различити предмети који јој помажу да се отисне у неке друге свјетове.

Кратка биографија:

Тајана Дедић – Старовић (Artist At Camera) је фотографкиња и видеографкиња из Бањалуке. Фотографијом је почела да се бави прије девет година. Кроз свој објектив, Тајана истражује дјевојаштво, женственост и сексуалност, али и свакодневне ситуације и дневне рутине представљене на све могуће и немогуће начине. Области фотографије у којима дјелује су модна, портретна и боудоир фотографија. Године 2018. Снимила је свој први кратки филм, “Шљива у новембру”.
Од августа 2017. Тајанин рад репрезентује америчка талент агенција Adolescent Content. Тајана је до сада имала неколико групних изложби у Лос Анђелесу, Њујорку, Београду, Сарајеву и Бањалуци.
У слободно вријеме, волонтира као креативни директор у алтернативној галерији Арт Клуб Простор и власница је дипломе Филозофског факултета, смјера Психологија.

Share