Концерт пијанисте Ненада Радића

У Концертној дворани Банског двора 19. септембра 2019. године (четвртак) у 20.00 часова, одржаће се концерт пијанисте Ненада Радића из Београда.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од 11. септембра (сриједа) од 10.00 часова.

 

Ненад Радић рођен је 6. маја 1968. године у Београду, у умјетничкој породици. Дипломирао је и магистрирао са највишим оцјенама на Одсјеку за клавир Факултета музичке уметности у Београду, у класи проф. Зорице Димитријевић-Стошић, гђе је и докторирао (под менторством проф. Нинослава Живковића). Усавршавао се у класама чувених педагога A. Nasjetkina, E. Tatulijan и V. Pjaseckog. Одржао је више од четрдесет реситала у свим најважнијим салама у Србији. Извео је Пети концерт Бетовена (Ес-дур) и Први концерт Брамса (де-мол) са Симфонијским оркестром „Станислав Бинички”. Солистичке концерте имао је уЕнглеској – Peterborough Music Festival, u SAD – Bingemton, Tri-cities Opera Center, у Републици Српској – у Бањалуци, у Банском двору, и у Словенији – Велење. У изузетно ријетком камерном дуу клавир-оргуље (са Мајом Смиљанић-Радић) 2010. године, остварио је веома запажену концертну турнеју по градовима Сјеверне Америке. Нарочито је био значајан наступ у Катедрали „Our Lady of the Angels“ , у Лос Анђелесу (4000 мјеста за сједење и једне од највећих оргуља на свијету). Клавирском педагогијом се бави од 1991. године. Професор је на Катедри за клавир, Факултета музичке уметности у Београду, од 1998. године. Међу сталним хуманитарним акцијама и концертима Ненада Радића, најзначајнија је обнова Материнског дома у Звечанској улици у Београду, у којој је учесник и иницијатор.

Share