Изложба НА СВИЛЕНИМ ТАЛАСИМА Хелене Мијатовић

У Малом изложбеном салону Банског двора 11. марта (сриједа) 2020. године у 19:00 часова биће отворена изложба НА СВИЛЕНИМ ТАЛАСИМА, Хелене Мијатовић.

Инспирација за изложбу  ,,На свиленим таласима“ ауторки  су море и заласци сунца. Радови су осликани техником акварел и мултимедија на свили.

“Кроз боје и гест покушавам изразити емоцију према животу и апсолутној љубави, пресликаној у мору… Море које покреће сјећања од дјетињства до данас. Приказ непрестане љубави без обзира на животне тј. морске невере и љепоте у свим приликама и неприликама. Као свитање, сумрак у олуји и затишју, море је увијек лијепо на свој начин, као и живот.“ – Хелена Мијатовић

О ауторки:

ХЕЛЕНА МИЈАТОВИЋ је рођена 30.11.1968. Живи и ради у Бањалуци, гдје похађа часове сликања ,,техника на платну и папиру“ у школи Жељке Пајић. Године 1996. одлучује се да оде у Њемачку, на едукацију осликавања свиле. Основна едукација савладавања техника сликања на свили трајала је двије године. У периоду од 2003 – 2010. године имала је низ самосталних модних ревија осликаних одјевних предмета. По позиву од Удружења сликара Хрватске на Пељешцу, излаже своје радове на изложби слика на платну, техника акрил и акварел на свили. Четири пута је учествовала на Међународној изложби ,,Жене сликари“ у Мајданпеку, Србија (2016 – 2019.), на којој учествује око 60 земаља.
Учествовала је на Међународној изложби ,,Уметност у минијатури“, (MajdanArt) Мајданпек 2016 – 2019. У Банском двору 2017. године учествује на књижевној вечери са Исидором Бјелицом, уз ревију свилених марама и изложбу слика на свили. Излагала је у Риму на изложби ,,Roma Artexpo Spring 2018.“ У међувремену, три пута је излагала своје радове у галерији ,,Соња Бикић“, на тему – „Мој град: БањаЛука“

Share