Вече камерне музике Ивана Јевтића

У Вијећници Банског двора 22. децембра 2018. године (субота) у 18.00 часова одржаће се Вече камерне музике Ивана Јевтића.
Београдски трио: Иван Панајотовић – виолина, Иван Јарић – виолончело, Игор Дражевић – клавир.
Гост: Марина Поповић – виола.
Бесплатне позивнице за концерт сви заинтересовани могу преузети на билетарници Банског двора од петка, 14. децембра 2018. године.

БЕОГРАДСКИ ТРИО је настао 2015. године. У ансамблу свирају професионални музичари, који су тренутно на докторским студијама Факултета музичке умјетности у Београду. Назив чува сјећање на истоимени трио (који су 1964. године основали пијаниста Андреја Прегер, виолиниста Александар Павловић и виолончелиста Виктор Јаковчић) и наставља традицију извођења композиција намјењених овом саставу. Солисти, окупљени у овом ансамблу, посвећени су извођењу савремене српске музике и присутни су на фестивалима као што су Међународна трибина композитора и КоМА (Концерти младих аутора), у пројектима (Рострум+). Такође редовно сарађују у извођењу студентских испитних радова из композиције. Концертну сезону београдског трија 2018/2019. подржава и финансира Сокој – Организација музичких аутора Србије.

Share