Солистички концерт Дејана Ђорђевића, контрабас

У Вијећници Банског двора  07. априла 2014. године (понедјељак) у 19,00 часова одржаће се солистички концерт Дејана Ђорђевића, контрабас уз клавирску пратњу Лане Савић.

***

ĐORĐEVIC-1

Програм:
К. Дитерсдорф: Концерт за контрабас, I став
Ђ. Ботесини: Елегија
Н. Рота: Концертни дивертименто

 

 

Дејан Ђорђевић – контрабас

kontrabas1Нижу и средњу музичку школу започео у Бањалуци у класи проф. Дарка Кошпића, проф. Миле Ракановић и проф. Зорана Крајишника, а завршио у Београду, у класи проф. Уроша Дојчиновића. Студије наставља у Нишу, Одсјек гитара и дипломира у класи проф. Весне Петковић и проф. Срђана Тошића. Контрабас уписује на Академији умјетности у Бањалуци у класи проф. др Слободана Герића. Ради у Музичкој школи “Владо Милошевић” у Бањалуци. Оснивач је и већ дуги низ година, заједно са колегама и пријатељима, чини камерни састав “Либертанго”. Члан је Бањалучке филхармоније, као и Симфонијског оркестра Академије умјетности Бањалука. Бави се и џез музиком.


Лана Савић – клавир

klavirРођена је у Бањалуци, гдје је похађала нижу музичку школу, Одсјек за клавир, у класи наставнице Софије Гордић. Награђивана је на такмичењима у Републици Српској и Србији у дисциплинама клавир соло и клавирски дуо. У Холандију је одселила 1998. године, гдје је као ванредан ученик похађала часове клавира у оквиру Норд Недерландс конзерваторијума у Гронингену, у класи проф. Кларе Вурц и проф. Хенрија Келдера. Такође је похађала и мастерклас код професорице Тамаре Подубнаје, те професора Барта ван Орта. На Академију умјетности у Бањалуци уписала се 2004. године, гдје је и дипломирала на Одсјеку за клавир 2009. године у класи проф. Невене Поповић. Наступала је у оквиру манифестације „Дани Владе Милошевића“, те у оквиру Сарајевске зиме. У децембру 2014. године завршила је постдипломске студије на Музичкој академији у Загребу у класи професора Ђуре Тиквице. Тренутно је запослена у Музичкој школи „Владо Милошевић“ у Бањалуци гдје ради као предавач и корепетитор.

Share