Промоција збирке поезије под називом „Окус вечности“ аутора Вида Вукелића

У Вијећници Банског двора 28. фебруара 2014. године (петак) у 19,00 часова одржаће се промоција збирке поезије под називом „Окус вечности“ аутора Вида Вукелића у сарадњи са Књижевном заједницом Васо Пелагић.

Учествују:
Ранко Прерадовића
Енеа Хотић
Дарко Томић
Слободан Боцо Бајић
гост: Маја Татић

 ***

vid-1Вид Вукелић  је рођен 28.06.1971. године у Бањалуци.Објавио је седам књига и четири сликовнице. Добитник је многих награда: награда за најосјећајнију љубавну пјесму, награда за најемотивнију љубавну пјесму, златна плакета за текст, награда за најизазовнији афоризам, награда за најбољу сатиричну пјесму, добитник признања у Београду за постигнуте резултатае у области књижевности.Творац је химне Ђурђевданског фестивала у Бањалуци, члан је редакције најтиражнијег часописа за дјецу „Витез“ у Београду. Један је од оснивача поетског круга „Стиховница“ у Бањалуци.

Ушао је у неколико антологија и књига љубавне поезије за дјецу.

„Нова пјесничка збирка „Окус вјечности“, младог а већ озбиљног и афирмисаног пјесника Вида Вукелића, појављује се као права посластица љубитељима истинске поезије посвећене љубави. У славу љубави, у част љубави, у спомен љубави, пјева овај духовни поета, подижући жене на највиши пиједестал достигнутих вриједности свијета.Сва саздана од љубави , озбиљног посвећеника у љубав, овог бањалучког занесењака, пустолова и шмекера , ова књига једноставним говором, јасним сликама и порукама, огољује љубав, показује њену дичну простоту, којом досеже до несагледивог стања далеких димензија аморових свјетова.Вид Вицко Вукелић је побједник у љубави. Пјесмом је знао да је освоји.“

Миодраг Јакшић

Share