Промоција збирке пјесама ВИЛА СА КОШАРА аутора НЕВЕНА МИЛАКОВИЋА

У Вијећници Банског двора 21. фебруара (уторак) у 19.00 часова одржаће се промоција збирке пјесама ВИЛА СА КОШАРА аутора НЕВЕНА МИЛАКОВИЋА.

Писац Невен Милаковић читав свој вијек посветио је, како сам истиче, писању стихова и романа у којима је наглашена љубав према родној Подгорици, међутим, са 24 објављене књиге поезије и прозе, он је, запажа Милица Бакрач, уредница трибине „Свободијада“, и пјесник родољубља, светосавља и косовског завјета.

Његово стваралаштво је слика великог страдања српског народа, јер пише о јамама, Јасеновцу, Кошарама, бројне пјесме посвећене су му светитељима Српске православне Цркве. Невен Милаковић је рођен у Подгорици 1963.године.

Више од двије деценије живи и ствара у Бару. Сав свој вијек посветио је писању стихова и романа. Објавио је књиге: „Радост покајања”, „Дар Мајке Божије”, “Зебња”, „Подгорички”, „Последњи плотун”, “Цвијеће добра” и друге. Милаковићевом стваралаштву посебан печат даје сонет као форма, односно сонетни вијенац. Аутор је седам сонетних вијенаца родољубиве, духовне и љубавне тематике.

Share