Промоција компакт диска VOYAGE пијанисте БАРТОЛОМЕЈА СТАНКОВИЋА

У Вијећници Банског двора 28. децембра (понедјељак) у 14.00 часова биће одржана промоција компакт диска VOYAGE пијанисте БАРТОЛОМЕЈА СТАНКОВИЋА у издању угледне издавачке куће “Nota Bene Records” из Загреба.

О компакт диску, поред Бартоломеја Станковића, говориће  мр Арсен Чаркић, Давид Мастикоса и Хајрудин Мухић.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици је ограничен. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Албум је објављен у јуну 2020. године као дигитално издање, а од 30.новембра је доступан и у ЦД издању.  На албуму се налазе композиције 11 одабраних босанскохерцеговачких композитора међу којим је и Милена Мразовић-Преиндслбергер, композиторка и пијанисткиња која је одржала први концерт класичне музике на подручју БиХ и то у Бањалуци, 31. маја 1881. године. На албуму се налазе још и дјела Фрање Босанца, Јулиуса Фучика, Љубомира-Љубе Бајца, Бранка Грковића, фра Ненада Дујића као и дјело за клавир непознате Зулејде Иде Латас, супруге веома познатог Омера паше-Латаса. Од професионалних композитора из 20. вијека одабрана су дјела “Suita hexatonica” Наде Лудвиг-Печар као и Соната Драгоја Ђенадера, а албум се завршава са композицијом Ивана Чавловића под називом “Бартоломејево путовање”. Бонус композиције чине два занимљива и стилски опречна дјела, “Часовник” Војина Комадине из збирке за дјецу, те Постлудијум Дражана Косорића.

Share