Промоција књиге „Сребреничка подвала“ – друго издање, аутора Ратка Шкрбића

У Вијећници Банског двора 18. јуна 2015. године (четвртак) у 19,00 часова одржаће се промоција књиге „Сребреничка подвала“ – друго издање, аутора Ратка Шкрбића.
Учествују:
Стефан Каргановић и аутор

***

Студија  „Сребреничка подвала“  је драгоцјен стручни допринос проучавању контроверзних догађаја у источнобосанској енклави у јулу 1995.године.

Сребреница је проучавана из разних углова, политичког, историјског, моралног, психолошког, јуристичког, чак и анегдоталног, али на професионалан начин са војног становишта – не.

Као вјештак у два предмета пред Хашким трибуналом, аутор Ратко Шкрбић је стекао увид у огромну количину докумената и података, међу којима су многи повјерљиве природе.

Закључци које аутор излаже темеље се искључиво на доказном материјалу, условно речено, „супротне стране,“ који предлаже и користи хашко Тужилаштво а судска вијећа су прихватила као валидне доказе и уградила у своје пресуде. Српских извора код Шкрбића уопште нема. То његове тезе априори штити од приговора да су пристрасне или непоуздане.

Сучељавање мишљења у вези са Сребреницом неће престати са објављивањем ове књиге, али ће се послије читања анализе пуковника Шкрбића многи важни аспекти проблема морати сагледати из сасвим новог угла.

Стефан Каргановић

 

Share