Промоција књиге „Патријарх Павле – светац којег смо познавали“

У Банском двору – Културном центру  23. јануара 2020. године (четвртак) у 19:00 часова биће промовисана књига „ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ – СВЕТАЦ КОЈЕГ СМО ПОЗНАВАЛИ“ аутора Ђорђа Рандеља у сарадњи са Издавачком кућом „Прометеј“ из Новог Сада.

О књизи ће говорити епископ Јован (Епархија пакрачко – славонска), Ненад Новаковић, Предраг Маравић и аутор.

 

 

Након смрти патријарха Павла, 44-ог патријарха на трону Светог Саве, Ђорђе Рандељ написао је књигу о невјероватном животу овог јединственог човјека. Књига је доживјела четири издања и недавно је, по заповијести новог патријарха српског Иринеја, преведена и на енглески језик, а изашла је и у издању Патријаршије Српске православне цркве. Данас се књига „Патријарх Павле – светац којег смо познавали“ може добити у свим црквама и свим епархијама Српске православне цркве, од Њемачке и Аустрије до Америке, Канаде и Аустралије. Према ријечима Рандеља, књигу није ни морао преводити, јер Срби у Чикагу или Торонту више воле да је имају на српском него на енглеском језику. Књига ће вам омогућити увид у начин размишљања и вриједности за које се залагао човјек који представља један од свјетлијих примјера у нашој новијој историји.

– Намјера ове књижице је да српски народ коначно сазна, или бар наслути, па крене у даље трагање, кога је то у личности патријарха Павла имао за духовног вођу у најтежих четврт века своје модерне историје – каже аутор, Ђорђе Рандељ.

Share