Промоција књиге „Мала кућа под бријегом“, аутора Милана Ракића

У Вијећници Банског двора 16. маја 2017. године (уторак) у 19,00 часова биће промовисана књига „Мала кућа под бријегом“, аутора Милана Ракића,
Учествују: Јадранка Мудреновић, Драгица Кондић, Станоја Плавшић,
Драшко Игњатић и аутор,
Гости: Тијана Мијатовић- виолина, Реа, Ива и Сара Ракић.

rakic-plakat

Након више стотина снимљених наставака популарне емисије о пољопривреди „Сноп“, њен први уредник и новинар Милан Ракић написао је своју прву аутобиографску књигу „Мала кућа под бријегом“, која је недавно угледала свјетлост дана.

милан-ракић

Овај агроном у пензији, иза којег је 38 година новинарског стажа, 2014. године се упустио у авантуру писања књиге. Повод за аутобиографију биле су биљешке његовог оца Јове, за чије је постојање донекле и сам био „крив“.

„Мој отац је годинама писао биљешке о дешавањима у његовом животу, а све је почело из досаде у зиму 1983. године јер није могао ићи у риболов. Те зиме сам му купио једну велику теку и рекао да пише све шта му падне на памет. Из тих биљешки много година касније сам схватио да нисам познавао свог оца, што ме је подстакло да пишем о мојој породици“ , рекао је Ракић, који је књигу илустровао са више од 100 фотографија, махом породичних.

Двије трећине књиге „Мала кућа под бријегом“ хронолошки прати пишчев живот од рођења до пензионерских дана, док једну трећину чине кратке приче.

Share