Промоција књиге „Како су Срби упропастили век“, аутора Борисава Јовића

У Вијећници Банског двора 14. марта 2017. године (уторак) биће промовисана књига „Како су Срби упропастили век“, аутора Борисава Јовића,
Учествују: Ненад Новаковић, Зоран Лалић, Петар Арбутина, Миленко Савановић и аутор.

promocija

 

Борисав Јовић, некадашњи предсједник Предсједништва СФРЈ и блиски сарадник Слободана Милошевића из времена распада Југославије, објавио је књигу у којој је изнио до сада непознате податке из тог периода Републике Србије.

У књизи Како су Срби изгубили век Јовић жели да баци ново свјетло на то што је Србију задесило током чувених деведесетих година, објашњава како је народ живио у заблуди читав вијек, као и зашто је заједничка држава Срба, Хрвата и Словенаца била фатална политичка грешка.

Борисав износи своје мишљење о Титу, његовом начину споровођења политике како унутар државе тако и спољне, али и отвара поглавље о Слободану Милошевићу, мукама које су га сачекале када је дошао на власт и о томе на које начине је покушао да заштити интегритет српског народа и државе. Академик Матија Бећковић је рекао да је то прва књига још ненаписане историје Републике Србије.

Борисав Јовић је студирао на Економском факултету Универзититета у Београду, где је дипломирао 1952, а докторирао 1965. године. Због своје богате и успјешне политичке каријере, 1990. године изабран је за предсједника Предсједништва СФРЈ. До сада је објавио седам књига, а најпознатији наслови су Последњи дани СФРЈ (1995) и Књига о Милошевићу (2001).

Share