Промоција књиге „Ћоркан“

plakat-1У Вијећници Банског двора 16. октобра 2013. године (сриједа)  у 19,00 часова одржаће се промоција књиге „Ћоркан“ аутора Војина Тривуновића.
Учествују:
Милан Ненадић,
Ранко Прерадовић,
Душко Поповић
и аутор

***

О књизи 

Првим читањем пјесме упозоравају на своју ауторитативност, праве дистанцу са читаоцем, упућујући, из дубоког промишљања на траг филозофског поимања живота о постојаности у њему. Пјесме су саздане од чврстог материјала, афористичких метафора филигранског степена прецизности. Дубоко поринуте ријечи претапају се у чулну цјелину која неодољиво утире пут од лутања до бола у овоземаљском свијету.Како сваки стих омамљује мисли, истовремено их у више праваца одводи у недоумицу мермерне чврстине. Отуда чистом синтезом досеже и ауторова оригиналност из притајености која омогућава да и тишина може да се слуша.

Тривуновић је дуго и задуго тесао од обилног комада, све док га није избрусио до бјелокости, записао је књижевник Милан Ненадић у својој рецензији.

 ***

Биографија

slika-1Војин Тривуновић рођен је у селу Рудићима код Гламоча, а у Бањалуци живи од 1979. године. По занимању је дипломирани економиста. На некадашњој југословенској књижевној сцени појавио се књигом пјесама „Понављати градиво“ прије тридесетак година. До сада је oбјавио „Рам за главу“, афористички роман, Од ентитета до блентитета, сатирични медаљони, Глуво коло, пјесме, Кроз иглене уши, афоризми, Тропрсташ, роман, На посљедњој линији обмане пјесме, Нема се куда, небо високо а земља тврда, пјесме,Огледало и слијепац, роман у стиху, Пролетери свих земаља разиђите се /прилози за критику политичке економије друштва у транзицији.

Поред књижевног бавио се и новинарским радом. Уређивао је неколико новина и часописа.

Поред наведених књига приредио је и објавио Пјесме Крајине и Украјине изабране пјесме украјинских пјесника, Изабране бајке народа Западног Балкана.Заједно са Стевком Козић Прерадовић и Ранком Прерадовићем објавио је књигу  на есперанто језику .Радови су му преведени на стране језике.  Члан је Удружења књижевника Републике Српске.

 

Share