Промоција књиге аутора Ружице Комар „Јутро на камену“

knjiga1У Вијећници Банског двора 31. јула 2013. године (сриједа) у 19,00 часова одржаће се промоција књиге аутора Ружице Комар „Јутро на камену“.
Учествују: Ружица Комар, аутор
Здравко Кецман и
Александра Чворовић,
Водитељ:
Нина Кецман

 ***

slika-2Ружица Комар је рођена 2. јуна 1944. године у Баљцима код Билеће. Гимназију је завршила у Билећи, а студије историје југословенских књижевности и српскохрватског језика на Филозофском факултету у Сарајеву. До 1992. године живјела је и радила у Сарајеву а потом је избјегла у Билећу гдје живи и пише.

До сада су јој објављене књиге поезије: „Из пепела и снијега“, „Путник из Херцеговине“, „Свјетионик“, Прољетна соба“, „Сунчана страна“, „Матурски плес“, „Сунчев излазак“, „Очи моје мајке“, „Бајка о једном дану“, „Невидљиви дворац“ и друге.
Поезија Ружице Комар је заступљена у антологијским изборима, превођена и награђивана. За књигу „Сунчана страна“ награђена је наградом пријератног Удружења књижевника БиХ,  добитница је и награде за најбољу књигу просвјетних радника Републике Српске за књигу „Невидљиви дворац“ и Кочићевог пера за књигу „Игра океанског пјеска“.

 ***

„Пјесникиња Ружица Комар припада групи лирских метафизичара са суптилним осјећањем језика. Њена најновија књига „Јутро на камену“ одише оном врстом свјежине која долази из непосредне стварности. Из детаља, из нијанси, из трептаја који се сублимирају у један јединствен израз. То је дубински глас пјесничког бића.“

 Здравко Кецман

Share