Представа „Сан летње ноћи“ на тврђави Кастел

San-plakat-1На тврђави Кастел 29. јула 2013. године (понедјељак) у 22,00 часа у оквиру програма БАЛФ-а, одржаће се представа под називом „Сан летње ноћи“ у организацији Академије умјетности Приштина – Звечан, Србија а у сарадњи са ДИС-Позориштем младих Бања Лука.

 

***

У  оквиру својих активности, Дис-позориште младих, ове године организује Међународни (регионални) позоришни фестивал „ИФ13“ (Иновативни фестивал). Ријеч је о фестивалу алтернативног и новог театра који је креиран са великом жељом да отвори нови простор размјене културних вриједности са свијетом и да обезбиједи адекватан контекст за креативну енергију младих стваралаца. Селекција овогодишњих представа заснована је на умјетничким вриједностима, на промоцији новог, на инвентивности и оригиналности. Вјерујемо да су то вриједности које публика која долази на наше представе и грађани Бањалуке заслужују.

На овогодишљем фестивалу који траје од 29. јула  до 2. августа на пет различитих локација (Љетна позорница тврђаве Кастел, Дом омладине, Студентски кампус, Бањалучко студентско позориште, Љетна сцена Орфеј/Специјална болница за слијепа и слабовида лица) наступиће позоришта из Италије, Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Укупно ће бити изведено петнаест позоришних представа.

Програм фестивала можете погледати овдје

http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/clanci/2013/07/IF_13_Reality-PROGRAM.pdf

Share