Пројекција филма ЛЕПОТА ПОРОКА

У Арт биоскопу Банског двора 22. јануара 2021. године (петак) у 19.00 часоба биће одржана пројекција филма ЛЕПОТА ПОРОКА који је снимљен 1986. године у режији Живка Николића, који је написао и сценарио. Пројекција је организована у  сарадњи са Генералним конзулатом Републике Србије у Бањалуци и Центар филмом из Београда.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици за овај програмски садржај ограничен је на 20 посјетилаца. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфеција руку на улазу.

Бесплатне позивнице за пројекцију могу се преузети од 18. јануара (понедјељак) сваким даном, осим недјељом на билетарници Банског двора у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Кратак садржај:

У заосталим селима црногорског крша обичај је да муж невјерну жену маљем убије преко погаче. У таквој средини живи млади брачни пар, завјетован на доживотну вјерност. Живе сиромашно и радо прихвате позив човјека који је отишао за лаком зарадом у приморје, да слиједе његов примјер. Он се запосли у солани, а она као спремачица у нудистичком кампу. Традиционално васпитана, ужасава се над голотињом, нарочито кад поспрема апартман двоје младих странаца које забавља њена збуњеност. Уз њихов подстицај, она постепено ослобађа традицијом спутану сензуалност.Улоге у овом филму остварили су Мира Фурлан, Милутин Караџић, Петар Божовић, Мира Бањац, Ева Рас…

Share